Itämaisilla ruokaohjeilla jatketaan. :)

penangcurrybox.jpg

Lidlin pakastealtaasta löytyy Kitchen Joy merkkistä thaimaalaista valmisruokaa, joka on pakattu sopivasti annospaketteihin. Mukana tulee myös keitetty riisi, joten ruoka on helppo ottaa mukaan vaikka työpaikalle ja lämmittä mikrossa. Makuvaihtoehtoja on ainakin Sweet & sour chicken, Paneng curry chicken, Red curry chicken ja Tikka masala. Kaksi jälkimmäistä ovat tulisuudeltaan hieman vahvemmin maustettua ruokaa. Olen maistanut itse näistä kaikkia ja suosikkini on Sweet & sour chicken ja Paneng curry chicken.  Suosittelen kokeilemaan, kiireessä oiva lounas vaikkapa työpaikalle.

Näistä innostuneena olen tehnyt tätä hapanimeläkanaa ja aina vaan täytyy todeta että on tämä vaan niin hyvää että. :)

1263617.jpg

Hapanimeläkanaa Jasminriisin kanssa (noin 5-6 annosta)

4 maustamatonta broilerin rintafilettä

1 sipuli

225g purkki viipaloituja bambubversoja

2 x 227g säilykepurkki ananaspaloja mehussa

410g säilykepurkki minimaissia suolaliemessä

1 vihreä paprika

1/2 punainen paprika

1 punainen mieto chili

hapanimeläkastike:

Ananaspurkkien mehut (noin 2-3 dl)

3 dl vettä

1/2 dl tomaattipyrettä

1 valkosipulin kynsi

2cm pätkä raastettua tuoretta inkivääriä

1 kanaliemikuutio

1-2 rkl kalakastiketta (osterikastike käy myös)

Loraus soijaa

1 rkl etikkaa

2 rkl sokeria

2-3 rkl maizena suurustetta + 1/2 dl kylmää vettä

Paistamiseen öljyä

Nosta lihat puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Leikkaa kanafileeta pieniksi paloiksi.

Huuhdo ja pilko paprikat. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Valuta maissi ja leikka pienemmiksi paloiksi. Valuta bambunversot.

Ruskista kanapaloja öljyssä muutama minuutti, lisää sipuli. Paista kunnes kana on kypsää. Lisää maissi, bambunversot, ananaspalat (säästä mehu kastiketta varten) sekä pilkottu chili. Lisää vesi, ananasmehu, tomaattipyre. Raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri joukkoon. Lorauta sekaan hieman soijaa, kalakastike, etikka, lisää kanaliemikuutio ja sokeri. Sekoita maizena kylmään vesitilkaan ja sekoita kastikeeseen. Keitä muutama minuutti kunnes katike on sakeutunut hieman. Koemaista ja lisää tarvittaessa soijaa tai muita mausteita.

Tarjoile keitetyn Jasminriisin kanssa.

Laita halutessasi koristeeksi esim hieman ruoho- tai kevätsipulia.