Taannoin tukussa asioidessani mukaani tarttui iso purkillinen kikherneitä. En ole aikaisemmin niistä tehnyt mitään ja purkki onkin odotellut kaapin nurkassa pidemmän aikaa sopivaa käyttöä. Löysin Kotivinkki lehdestä kikhernepihvien ohjeen ja niinpä kaivoin purkin esiin. Pihvit olivat ihan ok, mutta eivät mikään tajunnan räjäyttävä makuelämys. Ehkä pienellä tuunauksella niistä saisi ihan kivan makuiset. Lapset tykästyivät kuitenkin kikherneisiin ihan sellaisenaan ja niinpä teimme niistä vielä salaatin.Salaatti on raikas ja tuo jännää vaihtelua perinteisempiin salaatteihin.

1396830.jpg

Kikherne salaatti

noin 4 dl keitettyjä kikherneitä

1/2 kurkku

tuoreita ituja

polar juustoa

herneenversoja

keräsalaattia

Asettele salaatinlehdet kulhon pohjalle. Leikkaa kurkku ja juusto kuutikoiksi. Asettele kurkku , juustonpalat kikherneet ja idut salaatinlehtien pälle. Tarjoa sellaisenaan patongin kanssa tai ruoan lisukkeena. Kastikkeeksi sopii esim ranskalainen salaattikastike tai kermaviilikastike.