Hyytelösokeri multista on ollut kovasti puhetta monissa ruokablogeissa. Niinpä minäkin halusin tietysti kokeilla sitä. Alkuun olin vakuuttunut tuoteen erinomaisuudesta, mutta käytännönkokemukseni ei mennytkään niin kauheen hyvin... =/

Tässä siis Valkosuklaa-kirsikkakakkuni joka alkuun, reunavuoan irrotuksen jälkeen, näytti ihan lupaavalta, kunnes... minuutti minuutilta alkoi kakku sulamaan ja levähti lopulta tarjoilulautaselleni... =(

706503.jpg

Otin reunat irti vuoasta ja kakku näytti hyytyneeltä. Olin innoissani. Lusikoin kermavaahdon pursottimeen ja aloin pursottelemaan kakun päällistä. Tässävaiheessa aloin jo hieman pelkäämään pahinta...kakku alkoi uhkaavasti pullistella sivuillepäin...

Kun olin parin minuutin päästä pursotellut kermat ja nostin kirsikat kakun päälle, alkoi kakku levitä entisestään...Päätin ottaa silti kuvan kakusta

706505.jpg

Paria minuuttia myöhemmin kuvan ottamisesta, kakku oli levinnyt lähes kokonaan lautaselle ja kauhoimme sen kilpaa porukoiden kanssa napaan. Hyvää tämä kakku kyllä oli, suorastaan herkullista kerrassaan...mutta koostumus muistutti lopulta lähinnä löysää rahkaa. =/

Jälkeenpäin viisastuneena, luulen että olisi pitänyt käyttää ainakin kaksinkertainen määrä sitä multia tuon kakun täytteeseen...Mutta tästähän taas opin jotain uutta. :) 

Periksi en anna, niinpä uusi kokeilu on tulossa...sillä kakun maku oli mielestäni erittäin herkullinen, joten samalta pohjalta on uusi kakku tulossa. Laitan tähän sitten ohjeen jos kakku onnistuu. Muuten teen vielä kolmannen kakun liivatteella ja laitan sitten ohjeen joka varmasti toimii. =)

Meltsukka oli saanut onnistuneen kokeilukakun muuttelemalla juustokakkuohjettani.

Millaisia kokemuksia teillä muilla on ollut tämän uutuustuotteen kanssa ja olisiko hyviä vinkkejä tai ohjeita jakeluun?

Toinen kokeiluni:

Juu, toinen kokeiluni meni lähes yhtä huonosti kuin ensimmäinen! =(( Tälläkertaa laitoin 2 dl multia, mutta lopputulos oli äklön makea ja kakku leväht lautaselle ennenkuin ehdin edes koristella koko kakkua...

Mitäköhän teen väärin?

Vatkasin 2 dl vispikermaa vaahdoksi. Lisäsin siihen 100g sulatettua valkosuklaata. 200g maitorahkaa. uoreita kirsikanpalasia ja hieman kirpeää kirsikkahilloa. Liuotin 2 dl multia 1 dl vispikermaa, keitin noin  puoli minuuttia jäähdytin hieman ja vatkasin sen täytteen joukkoon. Kaadoin vuokaan ja annoin hyytyä 5 tuntia. Ei tullut hyydytettyä kakkua ei! =(