Tässä teille Thaimaalaisella kokkikurssilla oppimani ihastuttavat porkkanakukkaset. Ne on nopeatekoisia ja suhteellisen helppojakin ja omasta mielestäni kauniita koristeita salaattiin tai lautasen reunalle. Kotona innostuin vielä kokeilemaan samaa kurkusta ja mielestäni niistäkin tuli kivoja. Näitähän voi veistellä jos vallan innostuu melkein mistä tahansa pitkänomaisesta kasviksesta tai juureksesta. :)

916281.jpg

916294.jpg

Kuori porkkana.

916298.jpg

Vuole pituussuunnassa porkkanan pintaan joka puolelle uurteita koristeluveitsellä tai muulla vastaavalla välineellä. 

916311.jpg

Teroita porkkanan kärki pyöreäksi ja teräväksi veitsellä.

916324.jpg

Terälehdet leikataan leikkaamalla ohkainen siivu työntämällä veitsen kärkeä varovaisesti porkkanan teroitettua kärkeä kohti. Älä leikkaa terälehteä kokonaan irti, vaan jätä se kärjestä kiinni.

Leikka terälehdet vuorotellen porkkanan ympäri kunnes palaat aloituskohtaan.

916329.jpg

Jos kukka ei irtoa itsestään, työnnä veitsen terällä kukan keskikohdasta niin että kukka leikkautuu kokonaan irti.

916332.jpg

Kukka on valmis. Teroita tarvittaessa ennen seuraavaa kukkaa porkkanan terä teräväksi.

 

916359.jpg

Tässä joitakin erillaisia veitsiä joilla kukan teko onnistuu. Omasta mielestäni paras tähän on tuo hieman koukeroinen terävä veitsi jonka terävä reuna on kourun sisäkaarteessa, mutta ihan tavallisella suorateräiselläkin veitsellä onnistuu hienosti. Pinnan uurtamiseen sopii loistavasti myös sitrushedelmien kuoriraaputin, mutta en löytänyt sitä tietystikkään ottaessani kuvaa.