Tomaattinen jauhelihakeitto tarjoiltuna ranskankerman kanssa. Ranskankerma pehmentää ja antaa samalla liemelle mahtavan maun. Tämä on hyvää, myös lastemme mielestä! =)

269944.jpg

450g naudan paistijauhelihaa

1 sipuli

1 prk säilöttyjä herkkusieniä

1 punainen paprika

noin 5 perunaa

4 porkkanaa

1 prk tomaattimurskaa

2 valkosipulinkynttä

Mustapippuria oman maun mukaan

1 maustemitta maustepippurijauhetta

1 tl Herbes de Provence yrttisekoitusta

1 lihaliemikuutio

noin 1 l vettä

 

Laita vesi kiehumaan. Kuori ja pilko perunat ja lisää kiehuvaan veteen. Lisää liemikuutio ja tomaattimurska. Viipaloi valkosipulinkynnet ohkaisiksi viipaleiksi. Lisää valkosipuli, liemikuutio ja mausteet Kuori porkkanat ja pilko siivuiksi, (leikkasin koristeluveitsellä porkkanat kukan mallisiksi), lisää keittoon.  Pilko sipuli pieneksi. Kuulota sipulia tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja ruskista kunnolla ruskeaksi. Sekoittele mahdollisimman varovasti jotta jauheliha jää isommiksi paloiksi. Kaada tilkka vettä pannuun ja irrota lihan maut paanusta ja kaada kypsä liha keittoon. Valuta herkkusienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmäksi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Pilko paprika pieneksi ja lisää keittoon viimeisenä ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Tarjoile keitto laittamalla keskelle keittoa reilu lusikallinen ranskankermaa, koristele tuoreilla yrteillä(kuvasa timjami)