Tässä valmistusohje kakunpäälle laittamistani perhosista.
Kauli vaahtokarkkitaikinasta noin 2-3 mm paskuinen levy. Paina perhosmuotilla kuvioita. Taivuta perhosen siipiä.
Nosta kovettumaan voipaperille joka on taitettu keskeltä kahtia ja tuettu v muotoon joko taitellun paperin päälle tai nojaamaan jotain tukea vasten. Anna kovettua pari vuorokautta.
Jos haluat koristella perhoset esim sokeri koristeilla. Koristele ne ennen kuin laitat perhoset kuivumaan.
Sivele puhtaalla siveltimellä hitunen vettä perhosen pinnalle ja ripottele koristeet päälle. Vesi toimii liimana, sillä vaahtokarkkitaikina muuttuu tahmeaksi kun siihen menee vettä. Sivele vettä perhosen keskikohtaan ja paina sokerihelmiä perhosen vartaloksi, paina niin että helmet uppoaa taikinan pintaan hieman. Anna kuivua ja kovettua.
Kommentit