Hyvän makuinen "täyte" joka ei kuitenkaan peitä kanan omaa makua.

50973.jpg

Ainekset 4:lle

3 dl pitkäjyväistä riisiä

6 dl kanalientä ( vesi+ 1/4 osa tai 1/2 liemikuutiota)

2 rkl öljyä

1 sipuli

4 broilerin rintafilettä

1 omena

100g maustamatonta tuorejuustoa + 1 tl piparjuuritahnaa tai 100g piparjuuri tuorejuustoa

4 rosmariininoksaa tai 1 tl kuivattua rosmariinia

(suolaa ja pippuria jos käytät maustamattomia broilerinfileitä)

2 rkl persiljasippua

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Paista sipulia 1 rkl:ssa öljyä paistokasarissa. Lisää riisi ja paista seosta muutaman minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 10 minuuttia.

Leikkaa jokaiseen broilerinfileeseen terävällä veitsellä pieni tasku. Kuori omena ja poista siemenkota, ja leikkaa malto lohkoiksi. Täytä broilerinfileiden taskut piparjuurituorejuustolla (sekoita piparjuuritahna tuorejuustoon) omenalohkoilla ja mausta rosmariinilla. Kiinnitä fileet hammastikuilla. Ruskista fileet kummaltakin puolelta ruskeaksi öljyssä paistinpannulla. (mausta suolalla ja pippurilla jos käytät maustamattomia fileitä) Pane fileet riisin päälle ja anna kiehua vielä n 15 minuuttia. Ripottele silputtu persilja päälle ja tarjoa salaatin kanssa.

Tomaatti-mozzarella salaatti:

1 rasia kirsikkatomaatteja tai 3 tavallista tomaattia

1 pkt mozzarellajuustoa palana tai valmiina palloina

1/2 ruukku tuoreita Basilikanlehtiä

1/2 tl valkoviinietikkaa

3 rkl oliiviöljyä

(suolaa)

mustapippuria myllystä

Pese tomaatit ja leikkaa puoliksi. Siivuta tavalliset tomaatit ja mozzarella jos käytyät kokonaista palaa. Silputa osa Basilikanllehdistä. Vinkki! Kerää lehtiä pinoon ja kääri pienelle rullalle ja leikkaa veitsellä ohkaisia siivuja. Asettele tomaatit ja mozzarellapalat/pallot lomittain vadille ja ripottele päälle Basilikasilppua. Koristele kokonaisilla basilikanlehdillä. Basilikaa saa olla runsaasti. Sekoita viinietikka ja öljy keskenään ja kaada salatin päälle. Ripottele pinnalle mustapippuria ja mausta halutessasi kevyesti suolalla. Salaatti sopii erinomaisesti tarjottavaksi myös tuoreen patongin tai esim hiivaleivän kanssa.