Kevyt välipala tai jälkiruoka herkku laihduttajalle. =)

67883.jpg

200g kevyt tuorejuustoa (hovi2% tai philadelphia 5%)

1-1 1/2 dl makeutusainetta tai tomusokeria

1 tl sitruunamehua

4 liivatetta

2rkl kiehuvaa vettä

2 valkuaista

1 dl maitorahkaa

2 dl vähärasvaista tai rasvatonta jogurttia (esim vanilja tai vadelma persikka)

1-2 tl vaniljasokeria jos käytät maustamatonta jogurttia

200g vadelmia

2 rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, 1/2 sokerista, maitorahka ja jogurtti. Mausta sitruunamehulla (vaniljasokerilla). Sulata liivatteet kuumaan veteen. Valuta ohkaisena nauhana jogurtti- juusto seokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista vähitellen vaahdon joukkoon. Lisää n 1rkl valkuaisvaahtoa jogurtti-juusto seokseen ja vatkaa kunnolla. Lisää loput valkuaisseoksesta varovasti sekoittaen. Ota noin puolet seoksesta toiseen kulhoon. Soseuta vadelmat ja lisää toiseen kulhoon ja sekoita varovasti. Kaada vadelmaseosta tarjoiluastiaan ja lusikoi valkoista vaahtoa pinnalle kerroksittain. Nosta kylmään hyytymään vähintään tunniksi. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.