Löysin tänään kaupasta keltaista vesimelonia. En ole aikaisemmin siihen törmännyt, joten pitihän sitäkin ostaa kokeeksi. Ihan samalta maistui kuin tavallinenkin vesimeloni. Tähän salaattiin sopii erittäin hyvin myös hunajameloni. Seuraksi ostin vielä tuoreita mansikoita. =)

527934.jpg

Pala keltaista ja punaista vesimelonia

mansikoita

1/2 sitruunan mehu

1 dl kivennäisvettä tai  esim. spritea

1-2 rkl hunajaa

mintunlehtiä

Leikkaa meloni paloiksi ja halkaise mansikat. Laita kaikki palat isoon tarjoilumaljaan ja ripottele mintunlehtiä sekaan. Purista sitruunan mehu spriteen ja lisää hunaja. Sekoita kunnes hunaja on sulanut. Kaada salaatin päälle ja anna maustua 15-30 minuuttia kylmässä. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki aikuisempaan makuun! Voit käyttää marinointiin myös jälkiruokavalkoviiniä. Jätä silloin sitruuna pois. Kokeile myös muita yrttejä, esim basilikaa tai sitruunamelissaa.