Bake & Partyyn (linkki) on tullut paljon uusia tuotteita ja hullaannuin näihin silikonimuotteihin tosissani. Olen nyt kolme päivää väkertänyt sokerimassasta, marsipaanista, suklaasta, liivatteella hyydytetystä mehusta ja vaikka mistä näitä erillaisia hahmoja. Siis aivan ihania. Tämä joutsen on aivan omiaan vaikkapa hääkakkuun ja juhlapöytään. Kaikenlisäksi näitä on aika helppo tehdä. Senkuin vain valaa massan muottiin, liimaa puoliskot yhteen ja maalaa yksityiskohdat elintarvikeväreillä. :)

771154.jpg

771167.jpg

Paina sokerimassa tai marsipaani silikonimuottiin huolellisesti. Olen tehnyt joutsenen myös esim sulatetulla suklaalla,jäädyttämäälä vettä, liivatteella hyydytetyllä mehulla...(laitan niistä kuvia kohta)

771185.jpg

Poista kaikki ääriviivojen reunojen yli menevät massat. Anna kovettua hetken.

771173.jpg

Kumoa muotti tomusokerilla jauhotetulle alustalle.

771221.jpg

Liimaa puolikkaat yhteen tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahmealla seoksella. Anna kuivua hetken. Sivele tomusokeri-vesiliimaa saumakohtiin niin että saumat peittyvä. Anna kuivua ja kovettua.

771255.jpg

Kun joutsen on kuivunut ja kovettunut, voit maalata joutsenelle ohkaisella siveltimellä ja oranssilla elintarvikevärillä nokan, mustalla silmät yms.

771239.jpg

Suihkautin myös joutsenen pintaan helmiäis spraytä. Anna kuivua. Säilytä joutsen kuivassa rasiassa huoneen lämmössä.

Kaikki tarviikkeet (silikonimuotti, elintarvikevärit ja helmiäis spray) saa Bake & Partysta

Tässä vielä joutsenia erillaisista aineksista. Vaaleanpunainen joutsen on liivatteella hyydytettyä mehua. Kerman värinen on valkoista suklaata ja nokka tummaa suklaata. Puolikas joutsen maitosuklaata. Valkoiset sokerimassaa. Tuon hieman erillaisen pienemmän valkoisen joutsenen tein sokerimassasta käsin, ilman muottia kun eräs lukija pyysi minulta vinkkejä jokunen aika sitten joutsenen muotoiluun (kuvat siitä myöhemmin).

773826.jpg

773880.jpg