Juustokakkufanina tein jälleen yhden version juustokakusta. Tämä ohje on alunperin kai Fazerin suklaajuustokakku jota muuttelin hieman. Pätkis antoi kakulle kivan lisäpiristyksen. Pohjana käytin tavallisia Diggestivejä koska Dominoja ei ollut.

174698.jpg

Pätkis suklaatuorejuustokakku

pohja:

noin 200g diggestivejä (alkuperäisessä ohjeessa 1 pkt 175g Dominoja)

noin 50-75g sulatettua margariinia

Täyte:

2oog maitosuklaata (käytin vaaleaa Blockia)

5 pätkistä

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

2 munankeltuaista

2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria

2 1/2 dl flora vispiä

5 liivatetta + 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurut. Painene seos vuoan pohjalle. LAita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Raasta pätkikset muruksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. VAtkaa kermavaahto vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto.  Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.