Tänään tehtiin taas pizzaa. Olen ihastunut kovasti pizzaan johon tulee pestoa. Tänään kokeilin vaihteeksi punaista pestoa! Hyvää on, lapsetkin tykkäsivät =)

155579.jpg

Pohja: (2 pellillistä tai 4 pyöreää pizzaa)

4 dl vettä

1 tl suolaa

6 rkl oliiviöljyä

2 pss kuivahiivaa

10 dl vehnäjauhoja

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jauhelihapizza:

 

400g jauhelihaa

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

3 rkl punaista pestoa

mustapippuria

suolaa

valkopippuria

½ dl ruokakermaa

n 50g tomaattipyrettä

2-3 tomaattia

1 prk säilykeherkkusieniä

3 dl juustoraastetta

pizzamaustetta

 

3 juuston pestopizza:

 

125g mozarella juustoa palana

½ pkt feta juustoa

2-3 dl emmentaljuustoraastetta

3 tomaattia

3-4 rkl punaista pestoa

pieni nippu tuoreita basilikan lehtiä

pizzamaustetta

n 50g tomaattipyrettä

 

pohja: Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja oliiviöljy. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Noin 30 min. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla leivinpaperilla kahdeksi pellin kokoiseksi ja muotoiseksi levyksi, tai tee 4 pyöreää pizzapohjaa. Anna kohota vielä noin 10 min.

 

Jauhelihapizza: Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota sipulia pannulla hetkenaikaa ja lisää jauheliha ja ruskista. Lisää valkosipuli, pesto ja mausteet sekä ruokakerma. (teen tämän sillä aikaa kun pizza kohoaa ensimmäistä kertaa) Levitä tomaattipyre pohjan päälle. Ripottele pizzamauste. Jaa jauhelihaseos tasaisesti pohjalle. Ripottele herkkusienien viipaleet päälle. Leikkaa tomaatit viipaleiksi, jaa tasaisesti jauhelihan päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta reilusti.

 

3 juuston pestopizza:

Levitä tomaattipyre pohjalle. Ripottele pizzamaustetta päälle. Leikkaa tomaatit ja mozarella viipaleiksi. Lado tomaattiviipaleet ja mozarella tasaisesti pohjalle. Murusta tai leikkaa feta pienksi kuutioiksi. Ripottele tasaisesti. Lusikoi pestoa pizzan päälle ja lopuksi juustoraaste.

Paista 225 asteiseesa uunissa 15 minuuttia.