Rahkainen suussa sulava herkku. Piirakka on helppo ja nopea valmistaa.

39525.jpg

n.10-12 annosta

Pohja:

400g valmista murotaikinaa tai tee muropohja itse:

125 g voita tai margariinia

1½ dl sokeria

1 kananmuna

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Täyte:

1 tlk vähärasvaista maitorahkaa

1 tlk kevytkermaviiliä

2 munaa

3/4 dl sokeria

3 tl vaniliinisokeria

1 pussi puolukoita

2 dl vadelmia

1 dl siivutettuja mansikoita

Taputtele murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 tai 28 cm) pohjalle ja reunoille. (26cm vuokaan  reunat ihan vuoan yläreunaan asti)

Sekoita kulhossa keskenään rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniliinisokeri. Kaada puolukat, siivutetut mansikat ja puolet vadelmista piirakkapohjalle ja levitä päälle rahkaseos. Ripottele pinnalle loput vadelmat. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia ja edelleen keskimmäisellä tasolla vielä noin 5-10 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki! Kokeile tehdä piirakka myös pelkistä mustikoista ja vadelmista.