Suosikkiherkkumme halloumi on parhaimmillaan paistettuna tai grillattuna. Pinaatti sopii hyvin kaveriksi ja tuore ananas antaa makean ja pirteän lisän vastapainoksi suolaiselle halloumille.70831.jpg

1 pkt halloumia

1 rkl oliiviöljyä

2-3 (tai enemmän)valkosipulin kynttä

mustapippuria

suolaa maun mukaan

2 pss pakastepinaattia

1 dl ruokakermaa

1 tuore ananas

kurkku

Liota halloumia kylmässä vedessä noin 15 minuutin ajan jotta liika suolaisuus poistuu. (liottamisen voi myös jättää pois jos pitää voimakassuolaisesta ruoasta, silloin halloumi huuhdellaan juoksevan veden alla ja pinta kuivataan talouspaperilla taputellen) Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista miedollalämmöllä pannulla öljyssä kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta. Nosta halloumi sivuun ja pidä lämpimänä folion alla. Kaada jäinen pinaatti pannulle, hienonna tai siivuta valkosipulin kynnet ja lisää pannulle pinaatin joukkoon. Paista kunnes pinaatti on sulanut ja pehmennyt. Lisää kerma ja sekoita. Mausta muhennos reilulla mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

Leikkaa kokonainen tuore ananas neljään osaan. Pidä ananas pystyasennossa leikkuulautaa vasten ja leikkaa puinen keskiosa ananaksesta pois. Laita ananas selälleen ja leikkaa hedelmäliha irti läheltä kuorta. Leikkaa vielä poikittaisia viiltoja niin että siivutat hedelmälihan. Työnnä joka toinen siivu hieman sivullepäin jotta hedelmälihasta syntyy hauska kuvio. Laita ananas kuoren kanssa lautaselle.

Huuhtele kurkku. Leikkaa juustohöylällä kurkusta pitkittäin pitkiä kapeita viipaleita ja rullaa viipaleet rullalle. Asettele lautaselle.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Pinaatimuhennoksen ohjeen olen saanut siskoni mieheltä.