img28.gif

Hauskaa vaihtelua tavallisen mallisille joulutortuille. Yhdestä paketista tulee 6 torttua, ovat kooltaan aika muhkeita. Aprikoosimarmelaadi tms sopii tähän myös loistavasti.

267687.jpg

 Muhkeat luumuiset sydäntortut 6 kpl

1 pkt valmista kaupan kaulittua voitaikinaa (6 levyä).

paistonkestävää luumumarmelaadia

kananmuna ja vettä voiteluun

raesokeria

Sulata voitaikinalevyjä hetken huoneenlämmössä. Kun taikinalevyt on hieman sulaneet, tee pienellä sydänmuotilla kaikkiin kolmeen taikinalevyyn kahdeksan sydänkuviota tai vaihtoehtoisesti kaksi isompaa, näistä tulee torttujen kannet. Loput kolme levyä jäävät pohjiksi ja niiden päälle laitetaan täyte. Lusikoi täytettä kolmelle levylle niin että keskelle levyä jää poikittain tyhjä kohta. Siitä kohdasta levy leikataan kahtia. Sivele pullasudilla pohjan reunoille vettä. Nosta kannet marmelaadipohjien päälle. Painele haarukalla reunat tiiviiksi. Leikkaa kahtia keskeltä ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.