Kokeiluni maustetulla omena -kanelirahkalla jatkuvat. Viikonloppuna tein siitä raikkaan makuista hyydykekakkua. Rahkakakku on kiva vaihtoehto tuorejuustokakuille. Tämä oli hyvää, myös lastenkin mielestä, joten voin lämpimästi suositella kaikille kokeiltavaksi. :)
Omenarahkakakku (tein tämän kakun 26cm vuokan)
pohja:
200g diggestivekeksejä
50g margariinia
2 rkl omenasosetta
1/2 dl mantelirouhetta
1 maustemitta kanelia
1 maustemitta inkiväärijauhetta
pohjan päälle 4 rkl omenasosetta
täyte:
2 prk valion maustettua maitorahkaa omena-kaneli
2dl vispikermaa
1 omena raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl ananas tuoremehua (omenamehukin käy)
4 liivatetta
kiille:
2dl omenasosetta
2 liivatetta
2 rkl omenamehua
koristeluun: karamellisoituja manteleita & sokerikoristeita
Laita keksit kaksinkertaiseen muovipussiin. Nuiji lihanuijalla tai kaulimella keksit muruiksi. Lisää joukkoon omenasose, mantelirouhe, mausteet ja sulatettu rasva. Puristele seos tasaiseksi massaksi. taputtele keksimurut irtoreunaisen vuoan pohjalle. Levitä omenasosetta varovaisesti pohjanpäälle.
Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoomaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Valuta sitruunamehu omenaraasteen päälle. Sekoita maustettu maitorahka kermavaahdon joukkoon. Lisää omenaraaste ja vaniljasokeri. Koemaista ja lisää halutessasi hieman kanelia. Kuumenna ananasmehu kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatelehdet mehuun. Valuta liivate ohkaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Laita kylmään hyytymään. Kun kakku on hyytynyt noin tunnin verran valmista kiille. Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvan kuumaksi,sulata liivate kuumaan mehuun. Kaada liivatemehu omenasoseen joukoon sekoita tasaiseksi. Levitä sose nopeasti kakun päälle, kopauta kakkua muutaman kerran pöytää vasten että pinta tasoittuu. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua esim karamellisoiduilla manteleilla, hedelmillä tai sokerikoristeilla.
Jos haluat korkeamman kakun, tee kakku pienempään vuokaan.
Kommentit