Sisareni pyysi minua tekemään tyttärensä 10 vuotis syntymäpäiville kummituskakun. Omat ideat oli sillä hetkellä hieman vähissä ja muistin Wiltonin vuosikirjassa olevan hauskan hautausmaakakun. Kakku sopikin juhlien teemaan loistavasti.

Koristeet tein kaksi päivää ennen juhlia. Täytin kakun juhlia edeltävänä iltana ja koristelin juhapäivän aamuna.

Hautakivet on sokerikuorruttettuja paussikeksejä. Kummitukset, luut ja maasta nouseva käsi sokerimassaa, lepakot hopeatoffeeta, aidanpätkät pikeriä ja lisäksi violetiksi värjättyjä kookoshiutaleita. Kakun täytteenä on vaniljakreemistä, maitorahkasta, kermavaahdosta ja mansikoista tehty täyte. Kuorrutteena värjättyä kermavaahtoa ja sokericremeä.

1000581.jpg

1000483.jpg

Kakkupohjana 2 X 4 munan pohjaa pellille tehtynä

1 kakkupohja:

4 munaa

saman verran sokeria

saman verran vehnäjauhoja (voit vaihtaa osan vehnäjauhoista perunajauhoihin halutessasi)

Pieni hippu leivinjauhetta

 

Täyte:

1 rpk 2 dl vispikermaa

1 prk 200g maitorahkaa

1 dl vaniljacreemijauhetta

3 dl maitoa

500g pakastemansikoita

Kostuke: sitruunalla maustettua vettä

Kuorrute:

3 dl vispikermaa

200g suolatonta voita

1 pkt tomusokeria

2 rkl maitoa tai kermaa tai vettä

koristeet:

paussi keksejä

sokerimassa koristeita

pikerikoristeita

hopeatoffeeta + puutikkuja (esim ohkaisia grillitikkuja tai hammastikkuja)

Kookoshiutaleita + violettia elintarvikeväriä

 

1001189.jpg

Värjäsin tomusokerista ja valkuaisesta tehtyä sokerikuorrutetta mustalla elintarvikevärillä harmaaksi. Levitin kuorrutetta enin yhdelle puolelle keksiä ja laitoin kuivumaan. Keksit kuivioi noin 10 minuutissa niin että saatoin kääntää ne ja levitin toiselle puolelle myös kuorrutetta. Kun kumpikin puoli oli kuivunut, värjäsin loput kuorrutteesta mustaksi ja pursotin ohkaisella pursotinpäällä rajat hautakivien reunoille ja tekstit.

1001193.jpg

Pursotin samalla mustalla pikerillä reunakalvoille aidanpätkiä. Viivat kannattaa pursottaa aika paksulti ettei ne katkea kun niitä irrotetaan. Jätin yön yli kuivumaan.

1001199.jpg

Värjäsin kermavaahdon vihreäksi ja levitin sitä ohuelti koko kakun päälle. Leikkasin terävällä veitsellä pienen keksin levyisen  viillon kakun pintaan. 1001202.jpg

Työnsin keksin viiltoon. Tuin vielä keksin kevyesti pursottamalla vihreäksi värjättyä sokericremeä keksien ympäri ruohonterä pursottimella.

1001208.jpg

Kun kaikki keksit oli tuettu pursotin vielä koko kakun pinnan tasaiseksi ruohomatoksi.

1001223.jpg

Irrotin isolla metallisella lastalla (paistinlastalla) aidanpätkät varovaisesti reunakalvosta ja nostin paikoilleen kakun reunoille.

Kummitukset tein kaulimalla sokerimassasta ohkaisen noin 3 mm paksun levyn ja leikkasin vapaalla kädellä terävällä veitsellä kummituksen muotoisia hahmoja. Painoin kummituksen helmaan kaksi hammastikkua vierekkäin niin että ne upposivat massaan ja jäivät piiloon. Kummitukset pysyvät hyvin pystyssä kakun päällä tikkujen avulla. Annoin niiden kuivua yön yli ja maalasin mustalla elintarviketussilla kummituksille silmät ja suun.

Lepakot tein muotoilemlla yhden hopeatoffeepalan lepakon muotoiseksi ja tökkäsin puisen tikun päähän. SIlmiksi laitoin keltaiset sokerikoristeet.

Kookoshiutaleet värjäsin laittamalla hiutaleet muovipussiin. Liuotin violetin elintarvikevärin pieneen tilkaan vettä ja kaadoin värin pussiin ja hieroin värin sekaisin hiutaleiden kanssa. Väriä joutuu sekoittamaan muutaman minuutin kunnes se on levinnyt tasaisesti joka paikkaan.