Kääretorttupohjaan tehty mansikalla, ananaksella ja vaniljakiisselillä täytetty kakku. Päällä värjättyä sokericremeä.

74061.jpg

1 Kääretorttupohja: (tee kaksi pohjaa)

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaniljakiisseli:

1 muna

1 rkl perunajauhoja

2 dl kylmää maitoa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

MAnsikoita

1 prk ananas murskaa

Kostutukseen: Sitruunalla maustettua vettä tai maitoa

Kuorrute:

230g suolatonta voita

500g tomusokeria

2 rkl maitoa, kermaa tai lämmintä vettä

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti käännellen sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uuniisa noin 6-8 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille ja poista pohjasta leivinpaperi. Anna jäähtyä.

75620.jpg Piirrä leivinpaperille haluamasi muotoinen linna. Siirrä pohjat päällekkäin ja leikkaa leivinpaperin sabluunan avulla pohjat haluamasi muotoiseksi.

75775.jpg Leikkaa vielä ylijäämäpaloista etummaiset tornit ja kakun etuosa kolmanneksi kerroksesi ja tuomaan kakkuun kolmiulotteisuutta.

Vaniljakastike: Sekoita muna, maito, perunajauhot ja sokeri kattilassa sekaisin ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjasta hämmentäen. Kun seos kuumenee kiehumispisteeseen saostuu se paksuksi kiisseliksi. Nosta liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä.

Kostuta pohjaa kevyesti.  Survo mansikat soseeksi. Valuta ananasmurska. Levitä kiisseli pohjan päälle. Levitä mansikkasose ja ananasmurska päälle. Nosta toinen kakkupohja päälle. Painele kevyesti tasaiseksi. Kostuta kakkupohjaa hieman. Levitä hilloa ja kiisseliä torni ja keskiosapalojen pohjalle ja kumoa kakun päälle omille paikoilleen. Kostuta niitä myls hieman.

Vatkaa sokericreme ja mausta vaniljasokerilla tai sitruunamehulla. Ota erilleen cremeä haluamasi määrä ja värjää karkkiväreillä haöuamasi väriseksi. Itse käytin vaaleaa pinkkiä, lilaa (pinkkiä + sinistä), voimakasta pinkkiä, vihreää ja värjäämätöntä cremeä. levitin reunoille värjäämättömän cremen lastalla. Pursottelin linnan ääriviivat ja ikkunat tummemmalla pinkillä, pienellä Wiltonin nr: 3 pyöreällä terällä. Taputtelin ikkunat perunajuhoilla sileäksi ja mataksi. Sen jälkeen pursotin kakun tornit ja keskiosan Wiltonin nr: 16 tähtiterällä. Lopuksi tein vielä tornien kattojen ääriviivat lilalla cremellä, pienellä pyöreällä terällä nr: 3, vaihdoin nr: 18 tähtiterään ja pursottelin katot ja oven. Vihreällä cremellä (terällä nr:3) pursottelin ruohoa ja kukan varret, sekä tornien ikkunoihin pieniä lehtiä (pilkkuja). Vaaleat kukkaset pursotin kukkaterällä nr: 109. Kirjoitukset  pursottelin nr: 3 pienellä pyöreällä terällä.

Wiltonin pursotusterät ja elintarvikevärit olen tilannut Bake & Partylta (klikkaa alleviivattua kohtaa)

Vinkki! Värit kannattaa sekoitta paria tuntia etukäteen jotta näet värien lopullisen syvyyden, sillä värit tummuvat hieman muutaman tunnin aikana.