Kääretorttupohjaan tehty mansikalla, ananaksella ja vaniljakiisselillä täytetty kakku. Päällä värjättyä sokericremeä.
1 Kääretorttupohja: (tee kaksi pohjaa)
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaniljakiisseli:
1 muna
1 rkl perunajauhoja
2 dl kylmää maitoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
MAnsikoita
1 prk ananas murskaa
Kostutukseen: Sitruunalla maustettua vettä tai maitoa
Kuorrute:
230g suolatonta voita
500g tomusokeria
2 rkl maitoa, kermaa tai lämmintä vettä
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti käännellen sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uuniisa noin 6-8 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille ja poista pohjasta leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Piirrä leivinpaperille haluamasi muotoinen linna. Siirrä pohjat päällekkäin ja leikkaa leivinpaperin sabluunan avulla pohjat haluamasi muotoiseksi.
Leikkaa vielä ylijäämäpaloista etummaiset tornit ja kakun etuosa kolmanneksi kerroksesi ja tuomaan kakkuun kolmiulotteisuutta.
Vaniljakastike: Sekoita muna, maito, perunajauhot ja sokeri kattilassa sekaisin ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjasta hämmentäen. Kun seos kuumenee kiehumispisteeseen saostuu se paksuksi kiisseliksi. Nosta liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä.
Kostuta pohjaa kevyesti. Survo mansikat soseeksi. Valuta ananasmurska. Levitä kiisseli pohjan päälle. Levitä mansikkasose ja ananasmurska päälle. Nosta toinen kakkupohja päälle. Painele kevyesti tasaiseksi. Kostuta kakkupohjaa hieman. Levitä hilloa ja kiisseliä torni ja keskiosapalojen pohjalle ja kumoa kakun päälle omille paikoilleen. Kostuta niitä myls hieman.
Vatkaa sokericreme ja mausta vaniljasokerilla tai sitruunamehulla. Ota erilleen cremeä haluamasi määrä ja värjää karkkiväreillä haöuamasi väriseksi. Itse käytin vaaleaa pinkkiä, lilaa (pinkkiä + sinistä), voimakasta pinkkiä, vihreää ja värjäämätöntä cremeä. levitin reunoille värjäämättömän cremen lastalla. Pursottelin linnan ääriviivat ja ikkunat tummemmalla pinkillä, pienellä Wiltonin nr: 3 pyöreällä terällä. Taputtelin ikkunat perunajuhoilla sileäksi ja mataksi. Sen jälkeen pursotin kakun tornit ja keskiosan Wiltonin nr: 16 tähtiterällä. Lopuksi tein vielä tornien kattojen ääriviivat lilalla cremellä, pienellä pyöreällä terällä nr: 3, vaihdoin nr: 18 tähtiterään ja pursottelin katot ja oven. Vihreällä cremellä (terällä nr:3) pursottelin ruohoa ja kukan varret, sekä tornien ikkunoihin pieniä lehtiä (pilkkuja). Vaaleat kukkaset pursotin kukkaterällä nr: 109. Kirjoitukset pursottelin nr: 3 pienellä pyöreällä terällä.
Wiltonin pursotusterät ja elintarvikevärit olen tilannut Bake & Partylta (klikkaa alleviivattua kohtaa)
Vinkki! Värit kannattaa sekoitta paria tuntia etukäteen jotta näet värien lopullisen syvyyden, sillä värit tummuvat hieman muutaman tunnin aikana.
Kommentit