Mieleni on vallannut kuume, nimittäin mustikkakuume. Metsät suorastaan pursuavat mustikkaa. Ihania isoja pulleita marjoja ja paljon! Mustikassa ollessani siellä iskee kauhea tunne; eihän niitä ihania marjoja voi jättää sinne metsään pilaantumaan. Kotiin pitäisi jo lähteä, mutta kerään tuosta vielä muutaman ja vielä muutaman...:)

Pidän mustikan ja sitruunan yhdistelmästä, niinpä maustoin tämän kahvikakun mustikalla ja sitruunalla. Yllätyksekseni lapset, myös meidän neiti nuorimmainen joka on viimekuukausina ollut ruoan suhteen aika kranttu, piti tästä kakusta kovasti. Kuorrutin kakun mustikkakiilteellä ja sokerikuorrutteella mutta kakun voi erittäin hyvin tarjota myös ilman niitä. Tämän kakun paistoin kukkavuoassa, mutta tavallinenkin vuoka käy hyvin, tosin kannattaa varata iso vuoka, sillä kakusta tulee aika reilun kokoinen.

1249301869_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikka-sitruunakahvikakku

3 munaa

2 1/4 dl sokeria

150g margariinia tai voita

1 prk valion maustettua rahkaa sitruuna

1 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

noin 2 dl mustikoita

Kunnosta vuoka(voitele ja jauhota). Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon paitsi leivinjauhe, 1/2 dl vehnäjauhoja ja mustikat. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Sekoita leivinjauhe 1/2 dl vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Vatkaa vielä noin 1 minuutti. Kumoa mustikat joukkoon ja pyöräytä pari kertaa lusikalla ympäri, älä vatkaa. Tarkoitus on vain sekoittaa mustikat kevyesti joukkoon. Jos sekoitat liikaa, mustikat värjäävät taikinan. Kumoa taikina vuokaan ja paista 150-175 asteessa noin tunti (kokeile kypsyys tikulla, jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetki). Anna jäähtyä muutama minuuti ja kumoa kakku ja poista vuoka. Anna jäähtyä.

Voit koristella kakun mustikoilla ja kiilteellä (hyytelösokeria ja mehua tai vettä) sekä sitruunan makuisella tomusokerikuorrutteella (sitruunamehua ja tomusokeria) jos haluat.