Omenakausi lähestyy ja nyt on aika käyttää kaikki vanhat omenahillovarastot pois. Näitä muffineita leivoimme tänään lasten kanssa.  Eräs lukijakin taisi kysellä omenamuffiniohjeen perään, mutta silloin en ollut vielä tehnyt niitä. Wiltonin vuosikirjassa oli täytemuffinien ohjeita ja innostuin heti tekemään itsekkin. Nämä muffinit on tehty Wiltonin minimuffinipellillä, ja valmiit muffinit ovat kooltaan noin pienen mandariinin kokoisia. Juuri sopivia lasten suuhun.

792347.jpg

Kauraiset omena-kanelimuffinit (24 pientä tai 12 keskikokoista)

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

hyppysellinen suolaa (1 maustemitta)

1 tl  vaniljasokeria

1 1/4 tl jauhettua kanelia

1/2 tl jauhettua inkivääriä

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl pika kaurahiutaleita

1 dl flora vanillaa, kermaa, maitoa, tai omenamehua

1 dl juoksevaa rasvaa tai noin 90-100g sulatettua voita tai margariinia

omenasosetta tai hilloa

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita huolellisesti. Sekoita taikinaan yhdessä rasvan ja nesteen kanssa. Kääntele sekaisin isolla lusikalla tai kädellä, älä vatkaa. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Täytä muffinivuoat melkein täyteen. Laita omenahillo pursottimeen jossa on pitkä kapeateräinen pää. Voit täyttää muffinit omenahillolla raakana tai heti paistamisen jälkeen kun muffinit on otettu ulos uunista. Upota pursottimen terän pää muffinin sisälle ja purista noin reilu 1 tl hilloa muffinin sisään (isompiin muffineihin voit pursottaa enemmän). Paista muffinit 200 asteessa noin 10 minuuttia (isot 15-20 minuuttia) Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä muffinit ja sihtaa tomusokeria muffinien päälle.

792475.jpg

Täytin osan muffineista omenahillolla ennen paistoa.

792476.jpg

Loput täytin paiston jälkeen, Kumpikin tapa toimii ihan hyvin. Hieman enemmän täytettä tulee kun täyttää muffinit ennen paistoa.

Käyttämääni minimuffinipeltiä saa Bake & Partysta. Vuoka ei tarvitse välttämättä edes muffinipaperivuokaa, vaan muffini irtoaa vuoasta erittäin helposti. Omasta mielestäni muffinit on kuitenkin kivempi tarjota paperivuoassa.