Minäkin innostuin kokeilemaan vaahtokarkeista tehtyä kakkukuorrutetaikinaa (Marshmallowfondant). Vaahtokarkkitaikina vinkki löytyi Kaurislapsen blogista. (lisää ohjeita löytyy googlettamalla marshmallowfondant).Taikina on todella helppo tehdä ja siitä voi muotoilla melkein mitä vaan. Massa muistuttaa muovailuvahaa. Valmiit hahmot kovettuvat hieman kuivuessaan huoneen lämmössä. Vaahtokarkkitaikina maistuu makealta, mutta ei ihan niin makealta kuin sokerimassa. Muuten maku on aika lähellä samaa, melkein samoista aineksista ne loppujenlopuksi ovat kuitenkin tehty. Taikinaa voi maustaa haluamallaan tavalla esim vanilija, kaakao, sitrushedelmä, manteli...sekä värjätä elintarvikeväreillä haluamansa väriseksi. Hellpo ja nopea kuorrutetaikina jonka ainekset löytyvät joka kaupasta.

Tässä muutama juttu mitä taikinasta kokeilin tehdä...ohjeet kaikkiin hahmoihin seuraa pian perässä! Kakun teen huomenna johon käytän sitten osan näistä koristeista. =)

69307.jpg

Ruusu onnistuu yhtähyvin kuin marsipaanista tai sokerimassasta.

Rusettia en ole marsipaanista tehnyt, mutta ainakin tällä MMF:llä se onnistuu todella hyvin.

"Serpenttiinikierre" on nopeatekoinen ja helppo kakkukoriste, jonka ihan jokainen osaa taatusti tehdä. =)

Pikkukukat (piti olla tummansinisiä, mutta väri teki tenän ja mustui pikkuhiljaa melkein mustaksi, tummien värien kanssa kannattaa olla varovainen ;o) vaativat hieman pientä näpertelyä, mutta ovat vaikeustason helpoimmasta päästä.

Rusetin valmistusohje:

Rusetteja on helppo tehdä kakkujen päälle ja ne ovatkin näyttäviä koristeita jo itsessään.

69334.jpgKauli taikinasta litteä noin 2mm paksu levy. Leikkaa levystä kuvan muotoiset palat.

69338.jpgTaivuta rusettiin tulevat osiot kaksinkerroin ja poimuta päät kuvan osoittamalla tavalla. Poimuta rusetin keskelle tuleva palanen ja kierrä pienelle rullalle. Leikka talouspaperista pienet palat ja laita ne rullattuina tukemaan rusetin muotoa ettei rusetti mene kasaan kuivumisen aikana. Anna kuivua seuraavaan päivään huoneen lämmössä kevyesti esim leivipaperilla peitettynä.

69347.jpgKun rusetti on kuivannut ja kovettunut, poista talouspaperinpalat ja sen jälkeen voit liimata palat paikoilleen tai liimata rusetin kakun päälle.(liimataan pienellä pisaralla vettä)

 

"Serppenttinikierre":

Hauskoja pieniä  yksityiskohtia kakkuihin, todella nopeita ja helppotekoisia. Sopii hyvin vaikka vapputeemaan tai synttärikakkuihin.

69362.jpg Kauli taikinasta litteä noin 1-2 mm paksuinen levy. Leikkaa esim pizzaleikkurilla kapeita nauhoja. Kieritä nauha pyöreän puutikun ympärille. (Käytin itse kiinalaisia syömäpuikkoja ja paksuja puisia grillitikkuja). Työnnä kierretty nauha varovasti tikun päältä pois, anna kuivua kovaksi (kuivuu kovaksi noin vuorokaudessa). Jos haluat kääntää kiekuraa hieman mutkalle, taivuta sitä haluamaasi muotoon heti kun olet irrottanut sen tikun päältä.