Tein toscakakun ohjeella sydänleivoksia Tupperwaren muffinivuoalla. Voit tehdä ohjeella myös yhden ison kakun pienten toscaleivosten sijaan. Täytettä tulee paljon, koska tykkään että sitä pitää olla kunnolla kakun päällä, ohkaisesta kerroksesta tulee vain kärttyiseksi! ;o)

100969.jpg

Toscaleivokset (12 kpl) tai kakku (24cm halkaisijaltaan)

Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria (omasta mielestäni 1 1/2dl riittää)

1/2 tl leivinjauhetta

100g voita tai margariinia sulatettuna

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl mantelijauhetta

1 tl vaniljasokeria

Tosca:

100g mantelilastuja

100g sokeria (noin 1dl)

100g voita tai margariinia

1 dl maitoa tai appelsiinimehua

1 tl siirappia

1 rkl vehnäjauhoja

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja lisää vaahtoon. Kääntele sekaisin. Lisää sulatettu rasva. Kaada voideltuun 24cm vuokaan tai pieniin annosvuokiin. Paista 180 asteisessa uunissa kunnes kakku on kiinteä ja vaaleanruskea. Valmista silläaikaa tosca. Laita rasva pieneen kattilaan, sulata liedellä. Lisää kaikki muut ainekset ja keitä seosta välillä sekoitellen noin 10-20 min kunnes seos on muuttunut paksuksi, mutta vielä levitettäväksi massaksi. Ota kakku uunista, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja lusikoi täyte kakun päälle. Paista vielä noin 5-10 minuuttia. (itse paistan noin 10 minuuttia)

Ohjeen olen saanut äidiltäni, alkuperästä ei tietoa.