Yritän nyt keventää kaikkia ohjeita, ainakin hieman. Ilman makeaa on vaikea olla, joten suklaamousseakin oli jälkkäriksi saatava, vaikkakin hieman kevyemmällä ohjeella. Hyvää oli silti. ;o)

75984.jpg

3-4 annosta:

50g tummaa suklaata (noin 2 riviä esim fazerin taloussuklaasta)

2 munaa

1/2 dl sokeria

100g kevyt tuorejuustoa (hovi 2% tai philadelphia 5%)

150g vähärasvaista maitorahkaa

1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

Banaania

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettuun suklaaseen maitorahka ja tuorejuusto. Lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Yhdistä keltuaisvaahto ja rahkajuustosuklaaseos varovasti nostellen sekaisin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja  yhdistä suklaavaahto ja valkuaisvaahto varovaisesti sekoittaen juuri ja juuri sekaisin. Kaada annosmaljoihin ja nosta kylmään noin tunniksi. Leikkaa banaanista viipaleita ja tarjoa jäähtyneen suklaavaahdon kanssa.