Tämä on melkein samalainen kakku kuin se aikaisemmin tekemäni sitruunakakku. Hieman muuttelin ohjetta ja aineksia, mutta idea on sama. Jos pidit siitä sitruunakakusta, pidät varmaankin myös tästä! =)

182548.jpg

Appelsiinikakku

pohja:

200g voita tai margariinia

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl sokeria

50g kuivattuja sokeroituja appelsiininkuoria

4 munaa

1 appelsiinin raastettu kuori + mehu tai 3 rkl appelsiinituoremehua

Kiisselitäyte:

3 dl appelsiinituoremehua

3 rkl maizeenaa

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl sokeria

Kuorrute: 2 rkl appelsiinituoremehua tai vettä ja noin 200g (noin 2 1/2-3) dl tomusokeria

appelsiininkuoripaloja koristeluun

 

Voitele ja korppujauhot vuoka. Pane uuni lämpenemään. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja appelsiinikuoripalat. Lisää huonennlämpöinen pehmitetty rasva ja hiero seos tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta joukkoon appelsiininkuori ja purista mehu. (tai lisää applesiinituoremehu) Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissanoin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetki. Anna kakun jäähtyä pari minuuttia ja kumoa jäähtymään, poista vuoka ja leivinpaperi.

Keitä kiisseli: mittaa kattilaan kylmä tuoremehu ja maizeena, sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä kolme minuuttia koko ajan sekoittaen, tai kunnes kiisseli on paksua. Nosta liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä kiisseli.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä kylmä kiisseli pohjan päälle. Nosta kansi paikoilleen ja kostuta kevyesti mehulla.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle. Ripottele kuivattuja ja sokeroituja appelsiininkuoripaloja koristeeksi.

Kakku on parhaimmillaan kun maut ovat saaneet mehevöityä seuraavaan päivään.