Lintu kysyi jos osaisin tehdä hänelle voimailumiehen mmf:stä (vaahtokarkkitaikinasta, ohje täällä). Enpä ole moista hahmoa koskaan tehnyt, tai ylipäätään minkäänlaista hahmoa, ja epäilin alkuun että onnistuuko se. Varsinkin kun tuo mmf on aika hidas kuivumaan. En ole mestariveistelijä, mutta tässäpä tämä nyt on. Oma ukkelini! ;D

192348.jpg

Tämä veijari on hauska, koska sen voi muttaa aika moneen eri asentoon. Lintu saat sitten asetella hemmon itse mieleiselläsi tavalla! Että tämmönen kaveri! Toivottavasti tää kelpaa sulle Lintu!

192364.jpg

Laitan ohjeen  jos joku haluaa kokeilla itsekkin tehdä jonkun ukkeli hahmon.

MMF ukkeli:

Mmf taikinaa

mustaa, punaista, keltaista ja ruskeaa elintarvikeväriä

(tummaa kaakaojauhetta,ei välttämätön)

raakaa spaghettia tukitikuiksi.

tomusokeria 

Värjäsin osan taikinasta mustaksi värjäämällä sen ensin ruskeaksi tummalla kaakaojauheella, sitten lisäsin mustaa väriä. Mustasta mmf:stä tein painon, maton ja kengät. Maton leikkasin litteäksi kaulitusta mmfstä. Kengät tein leipomalla ensin yhden noin 5 cm pitkän tangon, jonka leikkasin kahtia. Palat taitoin saapaan muotoon. Taitoskohtaan painoin syvemmän uran veitsen selällä ja tasoitin pohjan painamalla sitä työalustaa vasten. Pohjan reunat nipistin sormien välisä teräväksi. Painojen tangon rullasin ohkaiseksi pötköksi, jonka sisään työnsin toisesta päästä spaghetin, jotta tanko olisi hieman tukevampi. Painot tein kahdesta pallosta. Porasin niihin tangon paksuiset kolot. Laitoin pienen tipan vettä tangon päihin ja työnsin varovasti koloihin paikalleen.

Värjäsin osan taikinasta punaiseksi. Siitä tein ukkelille housut. Rullasin noin 15 cmpituisen tasapaksuisen pötkön jonka taivutin keskeltä kaksinkerroin. Pehvaosan taivutin vielä ylöspäin, ikäänkuin ukkeli istuisi. Housujen vyötärön reunat nipistin sormienvälissä teräviksi. 

Loput massasta värjäsin ihonväriseksi lisäämällä taikinaan hitusen keltaista ja hitusen punaista väriä. Muotoilin massasta pään joka on melkein pallo. Nenä ja korvat tein pienistä palloista jotka lyttäsin. Kädet tein rullaamalla yhden vajaa 10 cm pitkän pötkön jonka leikkasin kahtia. Litistin toisenpään lyttyyn sormiksi. Vartalo on tehty isommasta soikeasta pallosta johon muotoilin käsin pullean vatsan ja rinnan. Tasapäisellä coktailtikulla tökkäsin ukkelille silmät ja navan.

Annoin osien kuivua vuorokauden (pidempään olisi parempi).

Kasasin ukkelin katkomalla ensin muutaman spaghetin noin 1-2cm pituisiksi paloiksi. Osat kiinnitin spaghetin ja vesitilkan avulla. Eli kostutin hieman sitä kohtaa jonka halusin kiinnittää ja siihen tökkäsin sitten spaghetin palan puoliksi sisään, puoliksi törröttämään ulos ja painoin palan paikalleen. Osat tarttuvat hyvin yhteen kun saavat hetken kuivua. Spaghetin pätkä tukee osien liitoskohtaa. Liimasin myös nenän ja korvat ihan minimaalisella vesitilkalla. Korviin painoin kuopat siveltimen päällä. Pään ja vartalon kiinnitin laittamalla kaksi spaghettia vierekkäin jolloin osat eivät pyöri. Suun ja käsi- ja rintakarvat maalasin ohkaisella siveltimellä ja pienellä tipalla elintarvikeväriä. Siinäpä se kokonaisuudessaan.

192368.jpg

sig.jsp?pc=ZSzeb114&pp=ZCxdm734YYFI