Torikojut ja ruokakauppojen vihannesosastot notkuvat ihania tuoreita kesäsipuleita. Niinpä mun on ihan pakko joka kesä tehdä useampaan kertaan sipulikeittoa. Tätä voi toki tehdä ympäri vuoden, mutta kesäsipuleista saa mielestäni parhaimman makuisen. Tähän omaan sipulikeittoversiooni kuuluu ehdottomasti pekoni. Pekoni antaa keitolle todella mehevän maun. Jopa meidän "sipulikammoiset" lapset yllättivät mut täysin syömällä tätä keittoa monta lautasellista ja pyysivät että tekisin lähiaikoina sitä uudestaan!!! Sipulikeiton ystävät, kokeilkaa tätä! :O)

527933.jpg

Kuorrutettu pekoni -sipulikeitto & valkosipulikrutongit (noin l 1/2 l. valmista keittoa)

1 pkt amerikanpekonia

2 punasipulia

2 keltasipulia

1 purjo

4-5 valkosipulinkynttä (noin 1/2 valkosipuli)

1 kasvisliemikuutio

1 l. vettä (tai n. 8dl vettä ja n. 2 dl kuivaa valkoviiniä)

1 dl valion maustettua ruokakermaa 3 juustoa

mustapippuria myllystä

n. 1 rkl tuoretta meiramia ja timjamia (1 tl kuivattua)

1-2 rkl voita

2-3 rkl vehnäjauhoja

Kuori ja pilko sipulit lohkoiksi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipuli.

Pilko pekoni pannulle saksilla noin 1 cm levyisiksi suikaleiksi. Ruskista. Lisää voinokare ja pilkotut sipulit. Kuulota mutta älä ruskista. Lisää jauhot, sekoita ja lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua noin puoli tuntia. Lisää pippuri ja ruokakerma, silppua yrtit joukkoon. Koemaista. Tajoile sellaisenaan tai kuorruta valkosipulikrutongeilla ja juustolla.

Annostele keitto uuninkestäviin annoskulhoihin. Ripottele pinnalle krutonkeja ja (esim emmental) juustoraastetta. Paista noin 10 minuuttia 250 asteisessa uunissa. Tarjoile heti.

Valkosipulikrutongit

4 paahtoleipäviipaletta

1 valkosipulinkynsi

1-2 rkl oliiviöljyä

Leikkaa leivästä reunat pois ja paloittele kuutioiksi. Kaada oliiviöljyä kuumalle pannulle, lisää murskattu valkosipuli ja kuulota valkosipulia hetken öljyssä. ÄLÄ POLTA. Lisää leipäkuutiot ja ruskista koko ajan sekoitellen.