Tein juhliin myös pellillisen suolaista piirakkaa. Täytteenä perheemme suosikkiyhdistelmä kinkku -ananas-aurajuusto. Tämä piirakka on myös hyvää kylmänä.

174731.jpg

Kinkku -ananas -aurajuustopiirakka (pellillinen)

pohja:

4 1/2 dl vehnäjauhoja

200g margariinia tai voita

4 rkl kylmää vettä

täyte:

300g kinkkusuikaleita

1-2 prk ananaspaloja

100 -150g sinihomejuustomuruja

1 prk 250g ranskankermaa

1 prk 200g kermaviiliä

3 munaa

suolaa

paprikajauhetta

mustapippuria

(valkosipulinkynsi murskattuna)

emmental juustoraastetta

Nypi margariini jauhoihin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä noin tunnin.

Kauli tai painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele pohja haarukalla. esipaista pohjaa 225asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele kinkkusuikaleet tasaisesti pohjalle. (jätä hieman kinkkusuikaleita pinnalle ripoteltavaksi, piirakasta tulee hieman kauniimman näköinen) Valuta ananaspalat ja lado tasaiseksti kinkkusuikaleiden päälle. Lopuksi sinihomejuuston muruja reilusti. Sekoita kulhossa ranskankerma, kermaviili ja munat. Mausta suolalla, pippurilla ja parikajauheella. (valkosipulimurskalla) Kaada täyte tasaisesti valuttaen piirakan päälle. Ripottele emmentaljuustoraaste pinnalle ja loput kinkkusuikaleet. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.