Ulkonäkö ei ehkä ole tavallista jauhelihamakaronilaatikkoa kummoisempi, mutta ruoka maistuu mielestäni hyvältä. Varsinkin lapset tykkäävät, vaikka tuo purjo ei ehkä muuten ole heidän mieleen.  Itse taas pidän tuosta homejuuston ja ananaksen mausta ruoassa. Tämä ohje on kivaa vaihtelua tavalliseen makaronilaatikkoon.

49902.jpg

4 dl makarooneja

vettä

suolaa

1 purjo

1/2 rkl voita

n 200g pala savukinkkua tai kinkkusuikaleita

munamaito:

3 munaa

3 dl maitoa

1/2 tl suolaa

1/2 tl paprikajauhetta

mustapippuria maun mukaan

(valkosipulin kynsi)

1 prk ananapaloja tai viipaleita

1/2 dl homejuusto muruja (voi jättää myös pois)

Keitä makaroonit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa purjo kahtia ja huuhdo. Leikkaa suikaleiksi. Kuulota suikaleita voissa kullanruskeaksi. Pilko kinkku kuutioiksi ja lisää kinkkukuutiot purjon joukkoon. Paista niitä hetken. Sekoita makaroonit purjon ja kinkun kanssa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito yhteen, lisää suola, pippuria ja paprikajauhetta (valkosipulia). Kaada munamaito vuokaan makaroonien päälle. Valuta ananaspalat ja levitä pinnalle. Ripottele päälle homejuustomurut ja juustoraaste. Paista laatikko uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia uunista riippuen. Tarjoa makaroonilaatikon kanssa raikasta salaattia.

Vinkki! Kokeile laatikkoa myös savulohella ja tillillä, jätä silloin ohjeesta myös pois homejuusto ja ananas. Vaihda mausteet valkopippuriin ja suolaan.

OHje on Herkullista hetkessä keittokirjasta.