Voit tehdä helposti ja pienellä vaivalla itsellesi edulliset ja toimivat kuviomuotit käyttämällä siihen esim tyhjän juomatölkin. Tölkistä leikataan sopivan kokoinen pala ja taitellaan haluamaasi muotoon.

215287.jpg

Näitä tarvitset:

juomatölkkejä

sakset

viivotin

teippiä

Lasta jolla saat metallin taitokset painettua teräviksi

pihdit

pyöreä tikku tai kynä jolla voit muotoilla kaarevia muotoja

Leikkaa juomatölkistä noin 3 1/2 cm levyinen rengas irti. Leikkaa rengas auki. Suorista. Vedä viivottimen avulla metallisuikaleeseen kuviopuolelle pituussuunnassa noin 1 cm reunasta "ura" ja taita metalli kaksinkerroin uran kohdalta. Paina lastalla taitosreuna teräväksi. Tässä on hyvä olla sellainen lasta tms muovinen pala jonka reuna ei ole kauheen terävä itsessään ettei se riko metallin pintaa. (Saksen terä on liian terävä,se rikkoo metallin) Taitteletällätavalla metallisuikale kolminkertaiseksi. Taita vielä 1/2 cm levyinen reuna viimeiseksi. Kolminkertaiseksi siksi että siitä tulee tarpeeksi tukeva ja pysyy muodossaan. Metallin leikattu reuna on myös todella terävä ja siitä saa helposti haavoja, joten kun suikale taitellaan kolmeen kertaan jää terävät reunat taitoksen sisään.

Jos haluat tehdä kukan tai tähden, taita suikale haitarin malliseksi niin että saat tähdelle 5sakaraa. Sakaran pituus (taitteen sivun pituus)on tällöin maksimissaan noin 1,8 cm. Kaikkien sakaroiden on oltava lähes saman pituiset, jotta saat symmetrisen kuvion. Kiinnitä haitari tähden muotoon teipillä. Voit puristaa pihdeillä kulmat teräviksi. Varo kuitenkin rikkomasta metallia. Työnnä pyöreä puikko tai kynä sakaran sisään ja taivuta sakaran sivut puikon avulla kaareviksi. Tee sama kaikille sakaroille. Kukka on valmis.

Voit taivutella vaikkapa pisaran muotoisia muotteja, jolloin paras kiinnityskohta on hieman pisaran terävän reunan yläpuolella. Kokeile myös lehden mallisia muotteja.

215290.jpg

Tässä muutama erillainen taivuttelmani muotti.