Nämä ovat todella helppoja ja nopeita tehdä, makuja voi vaihdella mieltymysten mukaan esim vanilja, mokka, mansikka, kaakao, marianne, kookos... ja nää on hyviä! =D

49408.jpg

Ainekset n 15 kpl

Vaniljapusut:

3 munanvalkuaista

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria (tai mausta muulla tavalla)

7-8 ohkaista vohvelilevyä tai 15 keksiä, esim Marie =)

150-200g taloussuklaata

n. 1 tl öljyä

55945.jpgLisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

55949.jpg 55954.jpg

Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.

55975.jpg 55977.jpg Mausta vaahto vaniljasokerilla tai valitsemallasi mausteella (kuvissa mariannerouhe ja kaakaojauhe). Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta pyörylät/keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille.

55976.jpg 56022.jpgPursota pursottimella tai muovipussilla jonka kulma on leikattu auki,vaahto kauniiksi keoiksi vohvelin tai keksin päälle.

56028.jpg

Kuvassa vasemmalta marianne-, kaakao-, mokka-, vanilja- ja mansikkapusuja.

Paista vohveli/keksikekoja 150 asteisessa uunissa n 6-8 minuuttia että vaahto kiinteytyy. Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Mansikkapusut: 1 1/2 dl mansikka tomusokeria, 1/2 dl tavallista sokeria

Mokkapusut: Mausta vaniljapusuvaahto 1 tl pikakahvijauhetta

Kaakaopusut: Mausta vaniljavaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä 1 1/2 dl kaakao tomusokeria ja 1/2 dl tavallista sokeria

Mariannepusut: Mausta valkuais-sokerivaahto (tai kaakaopusujen vaahto) 1 dl mariannemurskaa

Kookospusut: Lisää vaniljavaahtoon 2 dl kookoshiutaleita

Vinkki! Laita pusut kauniiseen rasiaan ja vie vaikka tuliaisiksi kylään mentäessä! =)

Alkuperäinen ohje on Herkullista hetkessä keittokirjasta.

 

TAKAISIN ETUSIVULLE