Kokeilin tehdä hyydyketortun pohjan muroista kun keksejä ei ollut, ja kyllä vain, niistäkin saa ihan syötävän pohjan hyydyketortulle. Pohja ei ehkä ole ihan niin rapea kuin kekseistä tehtynä mutta maistuva kuitenkin. Tämä hyydyketorttu on tehty pääpirteittäin samalla ohjeella kuin blogistani löytyvä kinuskihyydyke.

91912.jpg

Hyydykekermatorttu

pohja: 20 diggestive keksiä (tai 4 dl muromysliä, esim pirkka metsämarjamurot, kuten tässä käytin)

50g voita tai margariinia

1 rkl vadelma tai muuta marmelaadia

1 rkl vadelma mehua (tai muuta mehua)

täyte:

2 dl kinuskikastiketta

1 prk flora vispiä (ota tästä se 1 rkl pohjaan jos käytät muroja pohjana)

4 liivatelehteä

koristeluun flora vispiä

wienernougat rouhetta

Laita liivate kylmään veteen likoomaan. Laita keksit tai murot muovipussiin ja hienonna lihanuijalla hienoksi rouheeksi. TAi voit myös hienontaa ne tehosekoittajalla. Sulata rasva huoneenlämpöiseksi ja hiero murut rasvan kanssa sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää marmelaadi ja mehu. Käännä irtopohjavuoan pohja väärinpäin ja laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle ja kiristä reunat kiinni niin että leivinpaperi jää vuoan pohjalle.(torttu on helpompi hivuttaa tarjoilulautaselle kun pohjan reunat eivät ole tiellä) Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle, nosta kylmään odottamaan.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kaada kinuskikastike pieneen kattilaan ja kuumenna melkein kehuvaksi, koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä ja lisää lionneet liivatelehdet. Jäähdytä hieman. Lisää ohkaisena nauhana kermavaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada kinuskikerma vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun torttu on hyytynyt, ripottele pintaan reilusti wienwrnougatrouhetta. Pyöräytä veitsellä reunan ympäri ja irrota vuoan reunat. Koristele kermavaahdolla. ( pursotuksen tein pienehköllä tähtityllalla , pientä tasaista ja ympyräistä liikettä koko tortun reunan ympäri)

Vinkki! Kokeile koristella ja tarjota torttu erillaisten marjojen kanssa. Marjat sopivat erittäin hyvin yhteen kinuskin kanssa.