Koska pidän kovasti juustokakuista, tein tänään taas tällaisen muunnoksen siitä. Täytteessä maistuu appelsiini ja persikka. Koristeena reilusti hedelmiä. Raikas ja kevyehkön oloinen kakku.

65797.jpg

Ainekset 24cm irtoreunavuokaan

15 diggestivekeksiä

2 rkl aprikoosihilloa

75g voita

1/2 tl jauhettua kanelia

hyppysellinen jauhettua (tai vastaraastettua)muskottipähkinää

Täyte:

1 dl appelsiinimehua

1 rkl sitruunamehua

7 liivatelehteä (tai 1 1/2 rkl liivatejauhetta)

200g maustamatonta tuorejuustoa (ihan mikä vaan tuorejuusto käy, käytin hovin 2%)

2 dl kuohukermaa

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 prk persikan puolikkaita (2 x 425g)

1 appelsiini

Koristeluun:

1 dl persikan säilykemehua

1/2 dl hyytelösokeria

1 prk ananasrenkaita

viinirypäleitä

appelsiinia

persikanpuolikkaita

2 kiiwiä

1 dl kuohukermaa

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Murskaa keksit hienoksi. Lisää joukkoon mausteet ja sulatettu voi. Sekoita ja taputtele muruseos tasaiseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta viileään.

Kuumenna appelsiinituoremehu kuumaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Pese appelsiini huolellisesti juoksevan veden alla. Raasta appelsiinin kuori ja purista puolikkaasta appelsiinista mehu(käytä loput koristeluun) Valuta persikat. Ota talteen 1 dl persikoiden säilykemehua kakun koristelua varten. Leikkaa 2 persikkaa viipaleiksi ja laita viipaleet kiertämään kakkuvuoan sisäreunaa pitkin. Nosta 2 persikanpuolikasta sivuun koristelua varten ja murskaa loput soseeksi. Sekoita appelsiini-liivatemehu, appelsiinikuoriraaste, puristettu appelsiinimehu, sitruunamehu ja persikkasose.

Erota keltuainen ja valkuainen. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa paksuksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto vatkaten mukaan. Hämmennä hedelmä mehuseos joukkoon.

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa myös kuohukerma vaahoksi. Lisää nopeasti ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto hyytyvään juusto-mehuseokseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta viileään hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Koristele kakun pinta hedelmäviipaleilla. Kiehauta persikkasäilykemehu ja lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta liedeltä ja anna jäähtyä noin 2 minuuttia. Kaada kiille ohkaisena nauhana hedelmien päälle. Pursota kermavaahtoa reunan ympäri.

Kuvan kakusta puuttuu kiille, koska kiireessä en ehtinyt sitä laittaa. Ja on näköjään muutama viinirypälekkin karannut omille teille, ennen kuin kakku ehti kahvipöytään... ;O)