Amaretto maustaa aprikoosin upealla tavalla. Suklaa, pirteä vadelma ja kermavaahto yhdessä marinoitujen aprikoosien kanssa vie kielen mennessään.

2178498.jpg

Amarettoaprikoosi kermaleivos (6 leivosta)

3 torttutaikinalevyä

1 pussi pehmeitä kuivattuja aprikooseja

Marinaadi: 3 rkl amarettoliköriä +1 rkl sokeria

2,5 dl vispikermaa + 1 rkl amarettoa + 1/2 rkl sokeria

1 pss pakastevadelmia

50g taloussuklaata + 1 tl rypsioljyä

Marinoi aprikoosit. Mittaa amaretto kulhoon ja lisää 1 rkl sokeria. Lisää aprikoosit ja sekoita. Anna marinoitua muutama tunti tai seuraavaan päivään. Kääntele ja sekoita aprikooseja välillä.

Leikkaa hieman sulaneet torttutaikinalevyt kahtia. Laita leivinpaperille pellille ja paista 200 asteessa noin 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Jaa taikinaneliöt kahtia niin että saat yhdestä palasta kannen ja pohjan.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja likörillä. Pursota kermaa pohjien päälle. Säästä hieman kermavaahtoa koristeluun. Ota 6 amaretossa marinoitunutta aprikoosia sivuun ja lado loput aprikoosit kermavaahdon päälle. Ripottele väleihin pakastevadelmia.

Pilko suklaa kulhoon ja lisää ruokaöljy. Sulata varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Sekoita aina välillä sulamisen aikana. Valuta suklaata aprikoosien ja vadelmien päälle. Säästä noin 1/3 suklaasta pinnan koristeluun. Laita kannet päälle. Jos haluat voit sihdata hieman tomusokeria pintaan.

Pursota hieman kermavaahtoa keskelle kantta. Koristele aprikoosilla ja vadelmilla. Vihmo hieman sulaa suklaata päälle kiinnittääksesi koristeet paikalleen. Tarjoile heti.

Vinkki! Kokeile raastaa hieman marsipaania tai mantelimassaa kermavaahdon joukkoon ja saat leivokseen lisää makua.

Jos teet leivoksia joukolle jossa on myös lapsia mukana, jätä amaretossa marinoidut aprikoosit pois lasten leivoksista.

2178585.jpg