Erittäin helppo ja nopea teeleipä maistuu sellaisenaan tai tarjoiltuna esim kinkun yms höysteiden kanssa. Oma suosikkini on salaattia, kinkkua ja persikkaa, tosin sitä ei nyt kaapissa ollut.123263.jpg

Juustoiset teeleivät 4-6 kpl:

3 dl vehnäjauhoja (tai 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl kaurahiutaleita)

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2-1 tl suolaa

1/2 dl Valion 3 juustoa ruokakermaa

1 3/4 dl maitoa

1/2 dl sulatettua voita tai margariinia, flora culinessea tai öljyä

1 1/2 dl juustoraastetta.

pinnalle 1/2 dl juustoraastetta

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää juustokerma, maito ja rasva ja kääntele sekaisin vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille 4-6 litteäksi kasaksi ja tasoita kasojen ointaa hieman. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan, kinkun kanssa tai vaikkapa salaatin kaveriksi.