TIMJAMIPERUNAT

Helppo ja nopea peruna lisukkeeksi ruokiin. Mausteita vaihtamalla saat vaihtelua! Kokeile vaikkapa maustaa perunat tuoreilla yrteillä, esim. rosmariinilla tai vaikkapa sesaminsiemenillä.

37273.jpg

Pese perunat huolellisesti harjalla. Puolita kahtia, aseta pellille leivinpaperin päälle.

Suihkauta, tai voitele pullasudilla, halkaistun perunan pinnalle ruokaöljyä. Mausta suolalla, grillimausteella, timjamilla & mustapippurilla. Paista 225 asteisessa uunissa n 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniiin värin.

Tarjoile salaatin, pihvin, kalan yms lisukkeena.

 

Röstiperunat (katso kuva kohdasta rosepippuripossu, en saanut kuvaa jostain syystä liitettyä tähän)

1 raastettu omena

1 raastettu sipuli

n 6 perunaa (kiinteä)

suolaa, valkopippuria

(muna)

Kuori ja raasta omena, sipuli ja perunat raasteeksi, Nosta raaste lävikköön kulhon päälle.Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. (halutessasi voit lisätä myös 1 munan, jolloin perunapaistoksesta tulee kiinteämpi). Anna rasvan ruskistua pannulla hetki ja  nosta n 2 rkl raastetta pannulle matalaksi keoksi.(lettupannu tai tavallinen) Painele kevyesti kasaa litteämmäksi. Ruskista raastelettu kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Voit tehdä perunat etukäteen ja pitää ne lämpimänä, pellinpäällä levitettynä, uunissa n 50-75 asteen lämmössä ruokailuun asti. 

 

DUCHETTE-PERUNAT

Koristeellisia ja näyttäviä perunoita juhlaan tai vaikkapa arkeenkin. Perunat sopivat hyvin kalan tai lihan kanssa. Varsinkin lapset (ainakin oman kokemukseni mukaan) pitävät näistä perunoista paljon. Helppoja valmistaa.

50205.jpg

Noin 2 pellillisen verran pursotettuja ruusukkeita:

8-10 perunaa

maitoa

voita

suolaa

valkopippuria

2 munankeltuaista tai 1 kokonainen muna

(halutessasi voit maustaa perunasoseen vaikkapa yrteillä)

Valmista paksuhko perunasose: Kuori ja pilko perunat, keitä perunoita kunnes ovat kypsiä, keitä maito, kaada perunoiden keitinvesi pois ja kaada kiehuva maito perunoiden joukkoon ja muussaa soseeksi. Lisää suolaa, reilu voinokare ja valkopippuri. Lisää perunamuussiin 2 keltuaista, sekoita tasaiseksi. (mausta halutessasi valkosipulimurskalla tai vaikkapa yrteillä) Laita perunasose pursottimeen ja pursota isolla tyllalla leivinpaperille ruusukkeita. Paista ruusukkeita 250 asteisessa uunissa n 5-10 minuuttia kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin. Tarjoile sellaisenaan lihan tai kalan kanssa, tai täytä ruusukkeet mieleiselläsi täytteellä.