Eksoottisen makuinen välipala tai jälkiruokaherkku.49603.jpg

1 1/2 dl Jasminriisiä

1 dl kookoshiutaleita

3 dl vettä

2 maustemittaa suolaa

3/4 dl tomusokeria

1 dl kuohukermaa

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä (tai 1/2 tl inkiväärijauhetta)

1 prk mangoa tai 1 kpl tuoretta mangoa

1 prk papaijaa

2 kiiwiä

Koristeluun kookoshiutaleita

Keitä Jasminriisiä ja kookosta suolatussa vedessä n 15-20minuuttia kannen alla. Anna riisin jäähtyä ja mausta tomusokerilla ja raastetulla inkiväärillä. (huom! Inkivääri on voimakas mauste, laita mielummin ensin vähemmän, koemaista ja lisää tarvittaessa.) Kuutioi mango, kuori ja pilko kiiwit. Vatkaa kerma ja sekoita vaahto riisiin ja lisää hedelmäpalat. Paahda kookoshiutaleita kuivassa pannussa kunnes ovat kullanruskeita. Ripottele paahdetut hiutaleet riisin päälle ja tarjoa viileänä.

OHje on peräisin Riisi nimisestä keittokirjasta.