4 :lle hengelle:
noin 400g marinoitua porsaanfilettä
1 pieni sipuli kuutioina
1 rkl sinappia
2 tl rosepippuria
2 rkl persiljaa silputtuna
2 dl ranskankermaa tai ruokakermaa
1 dl omenamehua
1 rkl maissijauhoja
1 dl vettä
Leikkaa possunfile reilun 1cm viipaleiksi. Ruskista lihat nopeasti (n 3 min kummaltakin puolelta)öljyssä kauniin ruskeiksi. Älä ylipaista ettei lihat kuivu. Nosta folioon vetäytymään. Kuulota sipuli kullanruskeaksi, lisää omenamehu, rosepippurit, sinappi ja ranskankerma. Lisää lihapalat. Hauduta n 10 minuuttia kannen alla. Suurusta maissi-vesiseoksella. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu persilja ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitetyn perunan tai vaikkpa röstiperunoiden kanssa.
Röstiperunat
1 raastettu omena
1 raastettu sipuli
n 6 perunaa (kiinteä)
suolaa, valkopippuria
(muna)
Kuori ja raasta omena, sipuli ja perunat raasteeksi, Nosta raaste lävikköön kulhon päälle.Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. (halutessasi voit lisätä myös 1 munan, jolloin perunapaistoksesta tulee kiinteämpi). Anna rasvan ruskistua pannulla hetki ja nosta n 2 rkl raastetta pannulle matalaksi keoksi.(lettupannu tai tavallinen) Painele kevyesti kasaa litteämmäksi. Ruskista raastelettu kummltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Voit tehdä perunat etukäteen ja pitää ne lämpimänä, pellinpäällä levitettynä, uunissa n 50-75 asteen lämmössä ruokailuun asti.
Kommentit