45813.jpg

 

4 :lle hengelle:

noin 400g marinoitua porsaanfilettä

1 pieni sipuli kuutioina

1 rkl sinappia

2 tl rosepippuria

2 rkl persiljaa silputtuna

2 dl ranskankermaa tai ruokakermaa

1 dl omenamehua

1 rkl maissijauhoja

1 dl vettä

Leikkaa possunfile reilun 1cm viipaleiksi. Ruskista lihat nopeasti (n 3 min kummaltakin puolelta)öljyssä kauniin ruskeiksi. Älä ylipaista ettei lihat kuivu. Nosta folioon vetäytymään. Kuulota sipuli kullanruskeaksi, lisää omenamehu, rosepippurit, sinappi ja ranskankerma. Lisää lihapalat. Hauduta n 10 minuuttia kannen alla. Suurusta maissi-vesiseoksella. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu persilja ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitetyn perunan tai vaikkpa röstiperunoiden kanssa.

Röstiperunat

1 raastettu omena

1 raastettu sipuli

n 6 perunaa (kiinteä)

suolaa, valkopippuria

(muna)

Kuori ja raasta omena, sipuli ja perunat raasteeksi, Nosta raaste lävikköön kulhon päälle.Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. (halutessasi voit lisätä myös 1 munan, jolloin perunapaistoksesta tulee kiinteämpi). Anna rasvan ruskistua pannulla hetki ja  nosta n 2 rkl raastetta pannulle matalaksi keoksi.(lettupannu tai tavallinen) Painele kevyesti kasaa litteämmäksi. Ruskista raastelettu kummltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Voit tehdä perunat etukäteen ja pitää ne lämpimänä, pellinpäällä levitettynä, uunissa n 50-75 asteen lämmössä ruokailuun asti.