Suklaakiehkuroista saa näyttäviä koristeita kakkuihin ja jälkiruokiin. Kiehkurat on helppo ja nopea valmistaa. Voit tehdä niitä yhdestä tai parista erivärisestä suklaasta tai marmoroidusta suklaasta. Tässä olen käyttänyt talous suklaata. Tärkeintä on kuitenkin suklaan temperointi jotta suklaa kovettuu kunnolla muotoonsa.

2175309.jpg

Temperoi suklaa:

Sulata noin 1/3 suklaasta (esim 4-5 suklaalevyn palaa) mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Pilko loput  suklaasta(esim 7-8 suklaalevyn palaa) pieneksi veitsellä ja lisää sulan suklaan joukkoon. Sekoita kunnes kaikki palat ovat sulaneet ja suklaa on sileää, tasaista ja kiiltävää. Jos suklaa alkaa kovettua muutamassa minuutissa suklaan temperointi on todennäköisesti onnistunut.

2175374.jpg

Levitä sula suklaa  tasaisesti asetaattinauhalle (tai kalvosta leikatulle nauhalle). Odota muutama minuutti kunnes suklaa alkaa hyytyä.

2175257.jpg

Kun suklaa alkaa hyytyä ja pinta muuttuu mattaiseksi, kannattaa toimia nopeasti ennenkuin suklaa kovettuu liikaa. Leikkaa terävällä veitsellä suklaaseen kuvan mukaisia viiltoja. Kuvassa veitsen takana on liian aikaisin leikattu viiltoja suklaaseen jolloin leikkausreunoista tulee epäsiistejä. Odota kunnes suklaa on tarpeeksi jähmettynyt mutta ei vielä kovaa ja leikkaa vasta sitten niin leikkausjälki on siisti.

2175489.jpg

Käännä kalvo rullalle ja teippaa kalvo kiinni pöytään jotta suklaa kovettuu haluttuun muotoonsa. Anna kovettua kunnolla ennenkuin poistat teipit.(noin 5-10 min) Irrota suklaakiehkurat toisistaan hammastikun tai veitsenkärjen avulla ja nosta kakun tai jäkiruoan päälle koristeiksi.