Mun ei pitänyt laittaa tätä ruokaa tänne ollenkaan, sillä tein vain pikaisesti ruokaa aineksista mitä kaapista löytyi...mutta ruoasta tulikin niin maukasta ja hyvää että päätinpä laittaa kuitenkin. Lapsetkin pitivät tästä ruoasta kovasti! =)

75920.jpg

n 400 g jauhelihaa

1 prk kevytkermaviiliä

1/2 prk kevyt creme fraischea

1 iso valkosipulinkynsi

3 rkl korppujauhoja

1 muna

1/2 pss ranskalaista sipulkeittoaineksia (esim knorr)

1 maustemitta mustapippuria

1 maustemitta suolla

1/2 maustemittaa valkopippuria

2 rkl kuivattuja tai tuoreita yrttejä esim. persilja, minttu, basilika. (Laitoin hieman tuoretta persiljaa ja loput oli kuivattuja)

n 2-3 dl keitettyä couscousia

1-2 dl emmental juustoraastetta

Sekoita kulhossa kermaviili, creme fraische, korppujauhot, sipulikeittoainekset ja mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Lisää muna, valkosipuli, jauheliha ja yrtit, sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä ja taputtele lusikalla leivinpaperille noin 1-2cm paksuiseksi tasaiseksi levyksi. Levitä keitetty couscous tasaisesti pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle. Kieritä jauheliha rullalle leivinpaperia ja veistä apunakäyttäen. Taputtele rulla tasaiseksi pötköksi ja paista 225 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Timjamiperunat: Pese huolellisesti harjaamalla muutama reilunkokoinen peruna. Leikkaa perunat noin 1/2cm paksuiksi viipaleiksi. Kun jauhelihamureke on ollut uunissa noin 15 minuuttia ota mureke uunista ja levitä perunat murekkeen vierelle leivinpaperille. Sumuta tai levitä sudilla oliiviöljyä perunaviipaleiden pinnalle. Mausta ripauksella suolaa, grillimaustetta ja kuivattua timjamia. Nosta perunat ja mureke takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 20 minuuttia tai kunnes mureke ja perunat ovat kypsiä (perunoiden pinta alkaa kuplia ja kupruilla) ja kauniin ruskeita.

Tarjoile esim. pippurituorejuustonokareen ja salaatin kanssa.