HYVÄÄ NIMIPÄIVÄÄ JANINALLE! :O)
Tein aamulla tämän nopean ja helpon kakun tyttäreni nimipäivän kunniaksi. Tuon ihanan puolukkatäytteen otin Kristan puolukka-tuorejuustokääretortusta. Makea banaani sopii puolukan kaveriksi ihanasti.
Piparin makuinen puolukkakakku
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 rkl santa marian piparkakkumaustetta
1 rkl siirappia
Täyte:
2 1/2 dl flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 banaani
Kostutus: 6 tl maitoa
Koristeluun: jäisiä pakastepuolukoita, 1tl tomusokeria
Vatkaa munat, fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää siirappi ja sekoita lusikalla sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 5-8 min. Kumoa heti leivinpaperille ja irrota pohjasta varovasti leivinpaperi. Peitä leivinliinalla ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja 1/2 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Soseuta 1 1/2 dl puolukoita ja 1/2 dl sokeria tehosekoittajalla. Lisää puolukkasose, 1/2 dl kokonaisia puolukoita ja vaniljasokeri vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kääretorttupohja neljään osaan. Lusikoi 1/4 puolukkavaahtoa pohjalle. nosta seuraava pohja päälle, kostuta 2 tl maitoa. Lusikoi 1/4 puolukkavaahtoa pohjalle. _Viipaloi banaani. Lado banaaniviipaleet tasaisesti vaahdon päälle. Nosta seuraava pohja ja kostuta 2 tl maitoa. Lusikoi 1/4 puolukkavaahtoa pinnalle ja nosta kansi päälle. Kostuta kansi 2 tl maitoa. Kuorruta kakku lopulla vaahdolla. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua: Laita jäiset puolukat kuppiin, sirottele tomusokeria päälle ja ravistele. Koristele kakku.
Kommentit