Tämä pasta on ennakkoluulottomalle kokkaajalle. Kaipasin kanapastaani hieman jotain uutta, mutta melkein kaikkea olen jo kokeillut. Hetken mielijohteesta viskasin joukkoon reilun  kourallisen tuoreita puolukoita. Yllätyin kun puolukat olivatkin sopivan pirteä lisä vastapainoksi kermaiselle kastikkeelle. Macadamiapähkinät ovat minulle uusi tuttavuus. Viimeaikoina olen kokeillut niitä moneen ruokaan. Pääasiassa sitä käytetään jälkiruoissa, mutta miksipä ei voisi käyttää myös ruoissa. Macadamiapähkinät ovat maultaan miedohkoja ja maku muistuttaa hieman cashewpähkinöitä.  Niitä voi käyttää tähän ihan yhtä hyvin jos ei satu löytämään Macadamiapähkinöitä. Minä löysin niitä  Lidlistä.

1909132.jpg

Puolukkainen kanapasta

450g  rosepippurimarinoituja broilerin filesuikaleita

2 dl omenasosetta

1 tl rosepippuria

1 dl  vettä

2 dl kevytruoka 5% kasvirasvavalmistetta

1/2 dl puolukoita

3 cm pätkä sinappia

3 rkl siirappia

1 rkl soijaa

pari oksaa tuoretta rosmariinia (tai 1/2 tl kuivattua)

hieman tuoretta silputtua ruohosipulia

50g maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi nauhamakaroonia(tagliatelle) ja kanaliemikuutio

Laita nauhamakarooni kiehumaan kanaliemikuutiolla maustettuun veteen. Ruskista broilerin filesuikaleet. Lisää joukkoon omenasose,siirappi, soija ja vesi. Mausta rosepippurilla. Lisää ruokakerma,sinappi ruohosipuli, riivitty rosmariini ja puolukat. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Valuta  nauhamakarooni lävikössä, huuhtaise pikaisesti kylmällä vedellä ja valuta. Kaada nauhamakarooni kastikkeen joukkoon, lisää macadamiapähkinät ja sekoita. Koristele annokset halutessasi puolukoilla, rosmariininoksalla tai puolukan lehdillä.