Herkullinen, helppo ja nopea välipala tai vaikkapa iltapala. Kun käytät mietoa chiliä, chili ei peitä hedelmien makua, vaan maistuu juuri sopivasti suuta polttamatta! =)

59517.jpg

Annokset 4:lle :

1-1 1/2 mietoa chiliä

3 omenaa (hieman kirpakasta tulee paremmin maku esiin)

3 banania

1 prk mangoa

2 dl viinirypäleitä

2-3 rkl vaahterasiirappia (voi tehdä myös hunajalla tai siirapilla)

ripaus jauhettua inkivääriä

1/2- 1 dl pinjansiemeniä

Jogurttikastike:

2-3 dl maustamatonta jogurttia

1 1/2-2 rkl vaahterasiirappia

1 tl vaniljasokeria

ripaus kanelia maun mukaan

Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja pilko pieneksi. Kuori ja lohko omenat. Kuori ja viipaloi bananit. Kuutioi mango. Huuhtele viinirypäleet, halkaise ja poista tarvittaessa siemenet. Paahda pinjansiemeniä koko ajan käännellen, kuivalla kuumalla pannulla, kunnes siemenet ovat saaneet kauniin ruskean sävyn. Kaada kulhoon odottamaan. Kuulota chilisilppua rasvassa, miedolla lämmöllä, pari minuuttia. Älä polta. Lisää lohkotut omenat ja paista hetken käännellen. Lisää vaahterasiirappi ja inkiväärijauhe. Sekoita ja lisää viipaloitu banani, kuutioitu mango ja viinirypäleet. Paista hedelmiä vielä pari minuuttia miedolla lämmöllä, koko ajan käännellen. Nosta liedeltä ja jaa hedelmät annoskuppeihin. Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Jogurttikastike:

Sekoita jogurttiin vaahterasiirappi ja mausta vaniljasokerilla ja ripauksella kanelia.

Alkuoeräinen ohje oli chilipakkauksen etiketissä.