Tämä  ruoka on erittäin helppo ja hyvää. Pehmeä maku on myös lastemme mieleen. Muunnelmia ruoasta saa monia lisäämällä täytteeseen esim kinkkua, tonnikalaa, kasviksia jne.

83221.jpg

 1-1 1/2 pss makaroonia

vettä

oliiviöljyä

Tomaattikastike:

2 prk tomaattimurskaa

1-2 valkosipuinkynttä

2-3 kevätsipulinvartta

1-1 1/2 rkl pestoa

1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

mustapippuria

suolaa

1-2 dl emmetaljuustoraastetta

n 250g mozzarellajuustoa Palana tai raasteena

Keitä makaroonit kypsäksi oliiviöljyssä ja vedessä.  Valuta. Kaada makaroonit vuokaan. Kaada kulhoon tomaattimurska, lisää murskattu valkosipuli. Pilko kevätsipuli ja pieni nippu basilikanlehtiä. Lisää tomaatin joukkoon. Mausta pestolla ja mustapippurilla, halutessasi suolalla. Kaada tomaattisose tasaisesti makaroonien päälle. Viipaloi mozzarella juusto ja levitä tasaisesti viipaleet (tai raaste) tomaattikastikkeen päälle. Lado basilikanlehtiä mozzarellan päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Tarjoile salaatin kanssa.