Tein eilen kokeilun samalla ohjeella kuin se Paulan lähettämä "Black bomb" suklaapiirakka. Jätin kaakaon ja etikan pois ja lisäsin hieman vaniljasokeria, sitruunamehua, lime-valkosuklaarouhetta ja pieniä mansikanpaloja  ja flora vanillaa taikinaan. Kuorrutuksena on valkosuklaa -tuorejuusto -tomusokerikuorrute. Kokeiluni onnistui aika hyvin. Hieman äkkimakeita kylläkin, varsinkin tuo kuorrute. Pakastin eilen puolet ja ovat edelleen hyviä pakkasenkin jälkeen. Tähän voisi sopia loistavasti myös ihan pelkkä valkosuklaakermavaahto kuorrutteeksi, silloin tästä ei tule niin kauhean äkkimakeaa. :)

647856.jpg

Valkosuklaa mansikkapalat (munaton) pellillinen

8 1/5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
1 tl suolaa                       
2 tl soodaa
100g lime-valkosuklaata rouhittuna
2-3 dl mansikoita pieneksi pilkottuna
3 tl vaniljasokeria
125g margariinia tai voita (tai n.1,2 dl öljyä kuten alkuperäisessä ohjeessa oli)
1 prk (2 1/2 dl) flora vanillaa tai kermaa (mansikka vispikin käy)
2 1/2 dl vettä

2 tl situunamehua

Kuorrute:

200g valkosuklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 pkt (250g) mansikkatomusokeria (tavallinenkin käy)

(Lisäsin hieman valkoista elintarvikeväriä niin sain kauniimman vaaleanpunaisen värin kuorrutteeseen, mutta onnistuu loistavasti ilmankin =)

Sekoita jauhot,sokeri,suola, vaniljasokeri ja sooda. Lisää
sulatettu rasva, kerma, vesi ja sitruunamehu, sekoita. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi ja rouhi suklaa. Lisää taikinaan ja sekoita. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 35 min. Kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 30 min. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto pienellä määrällä suklaata, lisää sitten loput suklaasta ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa pohja valmiiksi paloiksi, älä irrota paloja vielä toisistaan. Levitä kuorrute pohjan päälle. Anna seisoa hetken ja koristele vaikkapa tuoreilla mansikoilla.

Laitan tähän vielä valkosuklaakermavaahdon ohjeen jos joku haluaa kokeilla sillä.

150-200g valkosuklaata

1 prk kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sula suklaa kermavaahtoon. Levitä jäähtyneen piirakan tai kakun päälle.  Siinäpä se. =)