Olen ihastunut amaretossa marinoituihin aprikooseihin ja niitä olenkin sitten kokeillut moneen leivonnaiseen. Nämä muffinit olivat kotonamme menestys, niinpä ohjekin päätyi tänne. Lapsille tein omat muffinit käyttämällä heidän muffineihin marinoimattomia aprikooseja.

Amarettoaprikoosi suklaamuffinit noin 12kpl

3/4 pss pehmeitä kuivattuja aprikooseja (esim pirkka)

1/2 dl amarettoliköriä

1 rkl sokeria

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

21/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 maustemitta suolaa

2 tl leivinjauhetta

100 g sulatettua margariinia

1 dl flora vanillaa

50g valkosuklaata

100g taloussuklaata

Kuorrute: 75g valkosuklaata

Koristeeksi 12kpl pehmeitä kuivattuja aprikooseja.

Laita aprikoosit kulhoon. Kaada päälle amaretto ja lisää sokeri. Sekoita. Anna maustua noin tunnin verran, sekoittele välillä. Pilko aprikoosit pieniksi kuutioiksi.

Rouhi taloussuklaa pieneksi. Leikkaa valkosuklaa paloiksi.

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet.  Lisää vaahtoon vuorotellen sihdaten jauhoja, rasvaa ja flora  vanillaa, kääntele sekaisin. Älä vatkaa ettei ilmat karkaa taikinasta. Kääntele lopuksi pilkotut aprikoosit ja suklaapalat muffinitaikinan joukkoon. Lusikoi muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata valkosuklaata ja kuorruta muffinit valkosuklaalla. Laita halutessasi muffinien  päälle aprikoosi ennenkuin suklaa on kovettunut.