Eräs tuttuni väitti aikoinaan ettei kanaa voi syödä perunan kanssa,( ne eivät hänen mielestään muka sopisi yhteen). Halusin todistaa hänelle että kyllä vaan sopivat, joten niinpä kokeilein yhdistää kanaa ja perunaa tällaisella reseptillä ja siitä tulikin meidän perheen lempparilaatikkoruoka! Meidän lapset eivät pidä juurikaan perunalaatikko ruoista, mutta tämä maistuu heille, ja vieläpä hymyssä suin. =)

 

36647.jpg

 

400g Maustettuja broilerinfile suikaleita

sipuli

1 valkosipulin kynsi

2 dl Ruokakermaa

2 dl vettä

1/2 - 1 kanaliemikuutio

valkopippuria

soijaa

6-8 perunaa

Pilko sipuli hienoksi, kuulota pannulla ja lisää kanasuikaleet, ruskista. Lisää valkosipuli, mausteet, kerma ja vesi sekä liemikuutio.

Kuori ja viipaloi perunat. Lado vuokaan pohjalle perunaa ja kanakastiketta kerroksittain. Kaada kanakastiketta peruna kerrosten väliin niin että pannuun jää noin 1dl kastikkeen nestettä. Kaada neste päällimmäisen kerroksen päälle. Muutama voinokare pinnalle ja paista 225 asteisessa uunissa n. 60 min. Huom! kun vuoka on ollut uunissa n 30 min. kääntele hieman perunoita ja kanakastiketta lusikalla niin että kastiketta tulee taas pintakerroksen perunoiden päälle, silloin pinnalla olevat perunat eivät kuivu kovaksi.

Helppotekoinen ja pehmeän, mutta maukkaan makuinen laatikkoruoka.