PeanutsTämä on Snickerssin ja makean kakun ystävän herkkukakku. Kakku nimittäin maistuu ihan Snickerssiltä! Kakku on aika tuhtia koska se sisältää paljon pähkinää. =P

194562.jpg

Sinckersin makuinen kinuski -pähkinä -suklaakakku

Pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

2 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl vaniljasokeria

1/4 tl kanelia

1/2 dl hasselpähkinärouhetta

1/2 dl suolapähkinärouhetta

10 palaa tummaa suklaata

Täyte:

Kinuskikastike: 2 dl kuohukermaa, 1 dl sokeria, 1 dl fariinisokeria

suklaakermavaahto: 1 dl kuohukermaa, 50g sulatettua suklaata.

2 dl suolapähkinöitä

Kuorrute: 1 pss Omar kermakaramelleja

1 dl kermavaahtoa, suolapähkinöitä, suklaata

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita juhoihin  leivinjauhe, vainjasokeri ja kaneli. Sihtaa jauhot vaahdon joukkoon varovasti käännellen sekaisin. Rouhi suolapähkinät ja suklaa. Lisää suklaarouhe hasselpähkinärouheen kanssa taikinaan, kääntele isolla lusikalla juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivnipaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 5-8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.( TAI kaada taikina 18 cm jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kypsäksi 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, jäähdytä ja leikkaa kolmeksi pohjaksi. Mulla oli kiire kakun valmiiksisaamisessa, joten paistoin pohjan pellillä. )Paina esim 18 cm irtopohjavuoan reunalla kakkupohjasta kaksi pyöreää levyä. Sommittele jämäpalat niin että saat niistä kasattua vielä kolmannen kakkupohjan.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä sula suklaa ja kermavaahto varovasti lusikalla sekoittaen.

Laita kattilaan kerma, sokeri ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan pohjasta sekoitellen, kunnes seos sakeutuu (noin 15 min). Kaada kinuskikastike kakkupohjan päälle ja ripottele suolapähkinöitä kinuskin päälle. Levitä vielä kerros suklaakermavahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta kevyesti maidolla. Kaada loput kinuskista päälle ja ripottele suolapähkinöitä kinuskiin. Levitä kerros suklaakermavaahtoa. Nosta kansi päälle ja kostuta kevyesti maidolla. Painele kannen reunoja kämmenellä niin että kakku muotoutuu päältä hieman pyöreäksi. Levitä loppu suklaakermavaahto kakun pintaan.

Poista Omarkarkeista kääreet. Purista karkit möykyksi ja nosta mikroon leivinpaperin päällä ja lämmitä noin 400W 15 sekunttia. Kauli pallosta kakun kokoinen ohkainen levy ja kumoa kakun päälle leivinpaperin avulla. Poista leivinpaperi varovasti. Painele pintaa kevyesti talouspaperilla muotoonsa. Vatkaa kerma vaahdoksi, pursota alareunan ympäri ruusukkeita tai haluamallasi tavalla. Ripottele kakun pinnalle tomusokeria siivilän läpi ja kasaa keskelle pieni keko suolapähkinöitä ja perunankuorimaveitsellä vuoltuja suklaahippuja.

                                                                      chocolate.gif