Moni lukija on toivonut uusia muffiniohjeita, siispä tässä sitten yksi suolainen sellainen ja lisää ideoita on hautomossa. =)

Aineksina perheemme suosikki ainekset: pestoa, aurinkokuivattua tomaattia ja fetaa. Nämä muffinit maistuivat koko perheelle erittäin hyvin, siis myös nuorimmalle syöjälle, neiti 1,5v:lle. Joten jos vain suinkin olet peston ystävä, nämä vievät kielen mennessään!

692960.jpg

Pestomuffinit (noin 15 kpl reilun kokoista muffinia)

3 munaa

1/2 dl sokeria

5 dl vehnä-jauhoja

1 dl pikakaurahiutaleita

2 1/2 tl leivin-jauhetta

3/4 tl suolaa

reilu 1dl juoksevaa rasvaa

1 prk fraiche 5% (2dl)

1/2 dl maitoa

200g fetajuustoa (esim apetit 8%)

n.1/2 prk aurinko kuivattuja tomaatteja öljyssä (esim Pirkan)

n. 1/2 prk vihreää pestoa (esim Pirkka)

noin 2 dl mozzarellararaastetta

Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi(noin 5min). Yhdistä rasva fraicheen ja maitoon. Sekoita seos munavaahtoon isolla lusikalla taikinaa nostellen. Älä vatkaa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne juuri ja juuri sekaisin vaahtoon. Leikkaa saksilla aurinkokuivatut tomaatit taikinaan. Pilko feta pieniksi kuutioiksi. Lusikoi noin 4 rkl pestoa taikinaan, sekoita kevyesti. Peston ei tule sekoittua kokonaan taikinaan. Lusikoi täyte muffinssivuokiin. Täytä vuoat kokonaan jos käytät muffinipeltiä, jos käytät pelkkiä paperivuokia täytä noin 2/3 vuoasta. Lusikoi noin 1/2 tl pestoa muffinin päälle ja ripottele mozzarellajuustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20min. Kiertoilmauunissa 175 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia, nosta muffinit talous paperille jäähtymään. Tarjoa jäähtyneenä.