Tätä suolaista pannaria olemme tehneet kuluneen kesän aikana monen monta kertaa. Ohjeeseen tulevia aineksia meiltä löytyy lähes aina kaapista. Pannari on sopivan ruokaisa ja sopii moneen tilanteeseen. Olen vienyt sitä myös esim. evääksi töihin. Tämä on hyvää lämpimänä mutta hyvää myös kylmänä.

1780554.jpg

 

Suolainen välimeren pannukakku

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

4 munaa

½ dl sokeria

½ tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

25g sulatettua voita tai margariinia, tai 2 rkl öljyä

 

Täyte:

200g feta juustoa (käytän usein apetit välimeren juustoa, vihreä paketti)

noin 25 kpl oliiveja, mustia tai vihreitä (pidän vihreistä paprikatäytteisistä oliiveista)

200 g kirsikkatomaatteja tai purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja

pieni nippu ruohosipulia tai ½ punasipuli

3-4 rkl vihreää pestoa (punainenkin käy)

 

Riko munat kulhoon, lisää sokeri ja suola. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää noin2dl maitoa ja jauhot muutamassa erässä kokoajan vatkaten. Lisää loput maidosta ja rasva ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä vartin verran.

Viipaloi sillä aikaa täytteet. Viipaloi tomaatit ja oliivit. Kuutioi juusto. Silppua ruohosipuli tai viipaloi punasipuli ohkaisiksi viipaleiksi

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lado juustokuutiot, tomaatti-, oliivi- ja sipuliviipaleet tasaisesti joka puolelle. Ripottele pestoa pienellä lusikalla sinne tänne täytteiden päälle.

Paista keskitasolla kiertoilmauunissa 180 asteessa noin 30 min. Tavallisessa uunissa 200 astetta 30min. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.