Vaahtokarkkifondantista tehdyt palikat ovat todella nopeita ja helppoja valmistaa, hauskoja esim vauvakakkujen päällä. Juna on myös yksinkertainen ja helppo tehdä.

70084.jpg

Alla junaan tai palikoihin tarvittavia aineksia.

Kaksi samankokoista, eriväristä pyöreää pötköä. Yksi kapea pötkylä renkaisiin ja piippuun.

70088.jpgLeikkaa toisesta paksusta pötkylästä kaksi samankokoista palaa. Painele toinen pyöreistä paloista nelikulmaiseksi, saat hyvän terävämmän kulman nipistämällä kulmaa etusormen ja peukalon välissä. Rullaa pyöreetä palaa hieman kapeammaksi sormien välissä. Laita nelikulmainen pala pystyyn seisomaan ja liitä siihen pyöreä lappeellaan oleva pala.

Painele kummatkin paksut pötkylät nelikulmaisiksi. Leikkaa terävällä veitsellä paloja vaunuiksi. Leikkaa viistoon niin että pala tulee yläpuolelta leveämmäksi ja alapuolelta kapeammaksi. Käännä nelikulmainen pötkylä toisteppäin leikatessasi seuraavaa palaa.

Leikkaa kapeasta renkaisiin tarkoitetusta pötköstä pieniä ohkaisia siivuja. Pyöritä siivut pieniksi palloiksi. Litistä pallot sormienvälissä litteiksi renkaiksi ja paina renkaat kiinni vaunujen alaosaan.

Tee veturiin piippu samasta massasta kuin renkaat.

Asettele veturi ja vaunut perätysten kiertämään kakkua.

Palikoita voit tehdä samoista nelikulmaisista pötkylöistä leikkaamalla terävällä veitsellä nelikulmaisia paloja. Siisti hieman leikkausreunoja. Pinoa palikoita kakun päälle sinne tänne.

Ohje on beginners guide to cake decorating kirjasta.